Satyricon, The Flower Kings, Borknagar, Monuments si Taine canta la ARTmania 2024

30

Cea de-a 17-a editie a festivalului ARTmania Festival va avea loc in perioada 26 – 28 iulie 2024, si ii va aduce pe scena din Piata Mare a cetatii medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuti artisti.

Primele trupe confirmate sunt Satyricon, The Flower Kings, Borknagar, Monuments si Taine.

Abonamentele sunt disponibile pe artmaniafestival.ro la pretul de 450 lei.

Trupe castigatoare la Showcase-ul ARTmania Festival

In cadrul evenimentului “CLOSING 2023 – Evenimentul de Inchidere ARTmania Festival 2023“, parte a proiectului “Punti Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural”, care a avut loc pe 19 octombrie in Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black si Alpha Q.

Prin votul publicului si al juratilor, doua trupe au fost desemnate castigatoare si vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons si Alpha Q.

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.