Nigel Kennedy revine la Sala Palatului pentru a interpreta Jimi Hendrix!

109

German Quality Entertainment te invita pe 23 decembrie 2023, la un nou concert Nigel Kennedy la Sala Palatului din Bucuresti. Marele violonist britanic se reintoarce in Romania pentru un eveniment cu greutate, interpretand intr-o maniera unica, pret de mai bine de două ceasuri, celebre piese ale celui mai mare instrumentist din istoria muzicii rock, Jimi Hendrix.

Concertul, intitulat “Nigel Kennedy plays Hendrix – a magical Christmas Haze violin Experience”, va incepe la ora 20.00 iar portile pentru public se deschid la ora 18.30.

Biletele se găsesc pe eventim.ro si iabilet.ro la urmatoarele categorii de preturi:

– VIP – 328 lei
– Categoria I – 282 lei
– Categoria II – 228 lei
– Categoria III – 182 lei
– Categoria IV – 152 lei

Nigel Kennedy s-a nascut pe data de 28 decembrie 1956, in Brighton, East Sussex. A fost elev la Scoala de Muzica Yehudi Menuhin, ulterior facandu-si studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Inceputul carierei sale si l-a facut pe terenul muzicii clasice, interpretand si inregistrand majoritatea marilor concerte de vioara. Mai tarziu, trecandu-si in repertor si genurile de jazz, klezmer si altele.

De peste un sfert de veac, Nigel Kennedy este recunoscut ca unul dintre cei mai virtuozi violonisti din lume. Talentul sau absolut unic si aprecierea in masa a spectatorilor au oferit noi perspective, atat repertoriului clasic cat si celui contemporan, fiind, in acest moment, cel mai bine vandut violonist de muzica clasica din toate timpurile. In 2002, Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera.

Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populara, versiunea celebrelor “Anotimpuri” ale lui Vivaldi au intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare). A concertat alaturi de cele mai prestigioase orchestre si dirijori si a colaborat cu numerosi artisti si trupe faimoase, printre care ii enumeram pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush si Jack DeJohnette.