Akral Necrosis lanseaza Live in Hidden pe caseta audio!

5

Akral Necrosis – Live in Hidden se lanseaza in format fizic via Romanian Black Metal Elite ca serie limitata de casete audio facute in mod profesionist. Materialul a fost imprimat in afara tarii pe casete negre cu design printat, cu jcard de calitate, in carcase cu usita neagra. Caseta contine si recitalul de pian semnat DaousDava din acea seara.

Tirajul este limitat la 75 de bucati si poate fi precomandat la romanianblackmetalelite@gmail.com sau pe pagina de facebook cu un mesaj privat.

Inregistrarea a fost facuta pe 23 Iunie 2023, cand Hidden – The Social Space a gazduit o seara speciala conceputa in jurul unui concert Akral Necrosis special alaturi de un recital la pian semnat DaousDava. Cadrul a fost unul restrains si privat, iar trupa considera ca a oferit una dintre cele mai bune perfomante live. Chitarele urla prin amplificatoare, Filip loveste tobele cu sete, iar Octav Necrosis tipa din adancul plamanilor.

Pentru a celebra lansarea, trupa va sustine un nou concert in Hidden, pe data de 1 iunie 2024. Detalii aditionale despre concert, cat si un numar limitat de bilete, vor fi oferite in urmatoarele zile.

Playlistul contine si doua piese noi, nelansate, iar trupa a cantat in 3 line-up-uri diferite, per total.

1.Pandemic Dominion
2.Oldd Mirror
3.Intonation
4.Man in the Cauldron
5.Damnatio Memoriae
6.Separator*
7.crossroads.devil*
8.darkness.dweller*
9.Hounds of Plague
10.Slay the Whore
11.DaousDava – Black Metal and Dreamscapes over Piano

*piesa 6 – chitare Victor/Andrei, piesa 7 – chitare Vladimir/Andrei, piesa 8 – chitare Vladimir/Andrei. In rest, toate piesele – chitare Victor/Vladimir.

Evenimentul de pe 23 iunie 2023 a fost unul special in istoria trupei, mai exact, o seara care sa provoace din punct de vedere creativ si sa iasa din tiparul clasic de concert. Elementele din jurul concertului Akral Necrosis au transformat seara intr-o intalnire excentrica, dedicata stilului black metal. Audienta a fost limitata la 50 de oameni pentru a seta un cadru personal, iar locatia se afla la un minut distanta de Fabrica Flaros, unde trupa repeta de peste un deceniu, dar si unde a inregistrat “The Greater Absence”, la OsimetriC Studio.

Intentiile de a lansa un album live cu concertul de pe 23 iunie 2023 au existat de la bun inceput, dar anumite probleme tehnice au sabotat inregistrarea. Din fericire, Philip Bannor (yt: Metal Romania!) a participat si a filmat tot concertul. Apoi, Robert de la Grohot a decis sa incerce sa imbunateasca pe cat de mult posibil sunetul sursa. Rezultatul a fost considerat optim de catre trupa.

Trupa a declarant: “Ne pierdusem sperantele complet inainte sa primim masterul de la Robert. Versiunea finala, prezentata pe acest album live, e ca o capsula temporala care a captat perfect energiile serii. Aveti parte de un show black metal autentic, pur si needitat. Sound-ul se potriveste genului si consideram ca aducem un tribut anumitor live-uri legendare black metal care circulau in anii ’90. In arhive avem multiple concerte inregistrate multitrack din mixer, dar niciunul nu reuseste sa reproduca convingator experienta unui concert Akral Necrosis. Live in Hidden, tras din sala, in buna traditie black metal, face treaba asta.”

Materialul contine si “Black Metal and Dreamscapes over Piano” semnat de DaousDava/David Topala. Acesta a fost invitat de trupa sa prezinte un recital de pian inspirat de black metal si filme clasice in cadrul evenimentul din Hidden de pe 23 iunie 2023.