Negative CORE Project a lansat The Purple Shores

32

Negative CORE Project a lansat ultimele patru extrase de pe al patrulea material “The Purple Shores“. intregul material poate fi ascultat pe majoritatea platformelor de streaming.

“Lovim cu ultimele titluri (“La Vulve”, “K.F.C”, “Guilt Trip” si “The Purple Shores”), finalizand o munca care a durat mai bine de trei ani si luand o pauza pe termen nedeterminat.

The Purple Shores” simbolizeaza o zona metaforica si un stadiu al existentei care reprezinta o combinatie de nenorocire, goliciune si adevaruri ascunse. Culoarea purpurie poarta adesea mai multe semnificatii, inclusiv mister, spiritualitate si ambiguitate, lucru care intr-o oarecare masura transpira si in lirica albumului. Este o nuanta care exista intre culorile contrastante albastru si rosu, o impletire a emotiilor si experientelor, o nevoie de a urla inauntru dar si in afara.

In contextul textelor, reprezinta un spatiu de tranzitie si o zona limita in care ne-am simtit captivi si pierduti; un loc al disperarii, unde ne-am confruntat cu luptele interioare, cu vinovatia si esecurile dar si cu forte externe care si-au jucat schemele cateodata parca in deraderea noastra. Malurile purpurii sunt, de asemenea, o stare de izolare, unde ne-am luptat cu proprii demoni si cu consecintele actiunilor lor.

In plus, purpuriul este asociat cu regalitatea si puterea – un domeniu al autoritatii sau al dominantei in care indivizii sunt supusi controlului sau manipularii si unde forte externe dicteaza viata sau le inabusa adevarata identitate.

In ansamblu, “The Purple Shores” abordeaza diverse aspecte ale conditiei umane, inclusiv tulburarile interne, relatiile toxice, disperarea, auto-distrugerea si suicidul, criticile sociale, izolarea si lupta pentru identitate. Am incercat sa evocam prin versuri si muzica emotii puternice si imagini vii, punand adesea la indoiala normele conventionale si dezvaluind aspectele mai dureroase ale propriei existente.

Fiecare compozitie prezinta o perspectiva personala cu emotii brute si intense. De la prezenta inspaimantatoare a unei dubluri la gandurile chinuitoare asupra vinovatiei si a autodistrugerii, la nevoia de a prelua controlul si de sfarama tot – am plonjat in adancurile propriei mizerii. in ciuda naturii intunecate a textelor, invitam la contemplare si introspectie, incurajand o mai buna intelegere a complexitatilor si provocarilor cu care ne confruntam in interior si in relatiile de zi cu zi.

Pentru curiosi, inregistrarile si mixul au fost facute de Mihai Dinca iar o parte din voci au fost trase in Munich de catre Albert Eduard (Still Awake – GER).

Masterul a fost realizat de catre al nostru Cristi TRIFU in studiourile Ines din Bucuresti. “A fost placerea mea sa masterizez acest album, mai ales pentru ca am vrut sa iau parte mult mai activ la procesul ingineresc. Am folosit atat outboard gear, cat si plugin-uri, care alaturi de urechea mea fina, au produs materialul prezent. Sunt foarte multumit de rezultat! (Cristi TRIFU -bassist, inginer de sunet si producator).”

Grafica este conceptul Elizei Dinca (instagram.com/elliezaah – sora ghitaristului nostru, Mihai) si pentru trupa a fost ca un suflu de aer proaspat, fiind insetati de ceva non-metal si diferit ca abordare pentru noi. Cum lucrurile au luat o directie neprevazuta, Dana OPREA (instagram.com/crimsongloryy) a preluat finalizarea artworkului si rezultatele au fost extraordinar de faine, din punctul nostru de vedere. Multumim mult Dana si Eliza, suntem tare mandrii de munca voastra! Singurul loc in care se va putea vizualiza intregul artwork va fi deocamdata site-ul oficial al trupei (link: www.negativecoreproject.com), in sectiunea dedicata albumului. Site-ul in sine este in plin proces de punere la zi, asa ca daca vreti content exclusiv si doriti sa aflati mai multe despre trupa, nu uitati sa dati subscribe si va tinem la curent.

“Grafica albumului este o extindere a celor mentionate mai sus. Imaginile alese, transpuse intr-o serie de colaje, sunt menite sa creeze un amalgam vizual al multitudinii de sentimente ce pangaresc sufletul uman, de la disperare, la eliberare, de la putere la neajutorare. Contrastele puternice sunt o metafora pentru intensitatea trairilor omului, cu cat de multa usurinta se poate trece de la o stare la alta, pana in punctul dementei. Nuantele sunt toxice, dar se Impletesc cu puritatea albului zapezii, o ultima speranta ce straluceste in spatele acestor trairi. Expunerea acestor imagini in forma unui colaj este o incercare de a transforma haosul intern in ordine externa. Creierul uman este setat sa gaseasca logica pana in cele mai ilogice colturi ale gandirii”. (Eliza DinCa -artist, despre artworkul albumului).

Profitam de ocazie si tinem sa mai multumim unor oameni care au dus cel putin o parte din truda acestui material sau pur si simplu au dat o mana de ajutor: Razvan Ionita (instagram.com/razvan_g_ionita), omul cu care am lucrat cam toate materialele video ale trupei si cu care am click-uit la toate aberatiile posibile si nestiute, Andrei Vladila si Ari care au impartit o licenta care a usurat munca la ultimele clipuri, Ella Negrescu pentru ajutorul si lucrurile facute diferit pe care le-a incercat cu noi, fanilor care au venit sa ne vada si sa ne sustina si intregului colectiv NCP, trecut, prezent si viitor.