19 Jan 2022
spot_img

Psykup concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

Citește și

RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Psykup (experimental progressive metal) este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

In cei peste 20 de ani de cariera in industria muzicala, Psykup si-a castigat renumele de fiinta mitica a peisajului rock-ului alternativ, renume obtinut cu ajutorul celor 4 albume, un EP acustic si doua DVD-uri ce includ concerte live, fiind in prezent in lucru cu cel de-al cincilea material de studio.

Infiintata in Toulouse (Franta), trupa a compus la inceput piese ce imbinau influentele venite de la nume precum Primus, Pantera, Strapping Young Lad sau Alice In Chains, pana la gasirea propriei viziuni muzicale concretizate, de altfel, in albumul de debut, “The Time of Reflection” (“Le Temps de la Reflexion”), lansat la sapte ani dupa infiintare. Materialul cu care si-a facut intrarea oficiala in lumea muzicala franceza a fost bine primit atat de public, cat si de critica de specialitate, ajutand formatia sa se faca remarcata pe o scena dominata la acea vreme de nume ca Gojira sau Sleepers.

Motivul? Datorita abordarii creative, experimentale asupra muzicii, care trateaza compozitia sonora intr-o maniera apropiata mai mult de cinematografie, decat de abordarea muzicala clasica, o maniera similara cu cea a lui John Zorn. Adica, intr-un mod in care compozitia este impartita in mai multe povesti individuale, ce sunt apoi aranjate intr-o anumita ordine.

Atat datorita modului nou de a-si elabora lucrarile, cat si datorita inclinatiei catre a experimenta fara frica si fara limite, Psykup este un proiect muzical greu de definit sau de incadrat intr-un stil anume, osciland mereu cu abordarea lor inedita asupra metal-ului intre experimental si granitele muzicii de avangarda.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Urmareste noul videoclip Annihilator, Romeo Delight

Annihilator, probabil cea mai cunoscuta formatie de metal din Canada, va lansa pe 18 februarie 2022, noul album intitulat...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X