Sworn Enemy concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2019

31

Sworn Enemy este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Infiintata in 1997 in New York, SUA, de Sal Lococo impreuna cu alti patru membri, cunoscuta formatie de crossover thrash si hardcore punk a purtat initial numele Downfall si apoi de Mindset. La acea vreme aborda un mix old school hardcore punk si new school breakdowns, atragand rapid atentia scenei hardcore americane. Primele materiale au constat intr-o aparitie pe o compilatie numita “New Found Hope II – The First Amendment” si piesa “State Of Mind 7”, dupa publicarea careia grupul si-a schimbat numele in Sworn Enemy.

Primul material de debut oficial al trupei a venit in 2003, “As Real As It Gets”, aparut sub Elektra Records si produs de Jamey Jasta (vocalul Hatebreed), fiind definit de cunoscuta publicatie Lambgoat drept “un material care iti da energia si te inspira sa scoti untul din urmatoarea persoana care intra in camera”. Materialul, dominat de influente trash metal combinate cu tonalitati abrazive de near-black metal, a fost bine primit de industrie. De altfel, dupa lansarea acestuia, grupul american a plecat in turnee alaturi de nume ca Anthrax, Slayer, Sepultura, Soulfly, Biohazard sau Fear Factory.

A urmat “The Beginning Of The End”, marcat de asemenea, de puternice influente trash metal, material urmat imediat de un tur alaturi de Six Feet Under, Dying Fetus si Hatebreed iar in 2007, un turneu alaturi de Kataklysm, As Blood Runs Black, Too Pure To Die si Suicide Silence.

Anul 2008 a adus CD-ul “Maniacal”, urmat apoi de “Total World Domination”, ultimul fiind definit de membri trupei drept un mix intre albumul lor de debut, “The Beginning Of The End” si “Maniacal”, cu un sound upbeat si o energie dura, marcata de accente hardcore. Dupa o pauza de cativa ani, acompaniata de schimbari de componenta, in 2014, Sworn Enemy a revenit la lumina cu un nou material, “Living On Borrowed Time”.

Sworn Enemy aduce anul acesta un nou material gandit sa fie un “Gamechanger”, plin de energie exploziva si de versuri virulente, cum bine ii spune numele si cum o arata si prima melodie disponibila publicului, “Prepare For Payback”.