19 Sep 2021
spot_img

Billy Corgan (Smashing Pumpkins) concerteaza la Arenele Romane

Citește și

RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Billy Corgan, solistul formatiei Smashing Pumpkins, va concerta in premiera la Bucuresti pe 9 iulie 2019, la Arenele Romane. Primele 300 de bilete au pret special earlybird si se pun in vanzare pe 8 martie de la ora 10:00 pe iabilet.ro.

– Earlybird, primele 300 de bilete: 69 lei Cat C, 89 lei Cat B, 119 lei Cat A + taxe 5 lei.
– Presale: 89 lei Cat C, 109 lei Cat B, 139 lei Cat A + taxe 5 lei.
– La acces: 100 lei Cat C, 130 lei Cat B, 150 lei Cat A.

Cat A – cu loc pe scaun in sectoarele K si E. Include bratara textila cu artistul, poster color si acces in locatie cu 30 de minute inainte.
Cat B – fara loc, in fata scenei. Include bratara textila cu artistul.
Cat C – cu loc sau fara loc in spatele categoriei B, in Arena.

La pretul tuturor biletelor comandate in earlybird si presale se adauga taxa de 5 lei.

Pentru acest show datorita configuratiei speciale a evenimentului, se pun in vanzare doar 3000 de bilete. Numarul de bilete din Cat A si Cat B e limitat la 500 de bucati din fiecare categorie.

William Patrick Corgan Jr. sau pe scurt Billy Corgan este cunoscut mai ales ca artistul din spatele The Smashing Pumpkins, formatie care a fost infiintata de acesta in 1988. Practic cariera de artist a lui Corgan se suprapune evolutiei trupei The Smashing Pumpkins alaturi de care a castigat 3 premii MTV dar si doua Grammy in 2 ani consecutivi pentru Best Hard Rock Performance.

Formarea sa ca artist a fost in prima faza influentata de tatal sau, William Corgan Sr. care era chitarist de blues si rock. Prima sa chitara a fost o replica a unui Les Paul, iar tatal sau a fost cel care l-a indemnat sa asculte artisti sau formatii precum Jimi Hendrix, Jeff Beck, Hohn Cale, Black Sabbath sau Queen. Cu toate ca a primit oferte de la universitati importante, Corgan a decis sa aleaga calea muzicii. A cantat alaturi de Wayne Static in prima sa formatie, Deep Blue Dream, in perioada 87-88.

A pus bazele The Smashing Pumpkins in 1988 iar 5 ani mai tarziu avea sa apara albumul “Siamese Dream” care primea 9 Discuri de Platina si 3 Discuri de Aur. Cu toate ca avea la dispozitie o formatie, Corgan a fost cel care a inregistrat toate partile de bass si de chitara pentru acest album. Anul 2004 marcheaza inceputul carierei solo a artistului care lanseaza un album in care se regaseau elemente de shoegaze, alternative si chiar muzica electronica. Pe langa pasiunea pentru muzica, Corgan este pasionat si de poezie, artistul lansand volumul “Blinking with Fists” care a ajuns pe lista New York Times Best Seller. Billy Corgan ramane un artist desavarsit, uneori controversat, cu convingeri proprii puternice si argumentate care a influentat atat muzical alti artisti cat si ideologic.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Urmareste noul videoclip Cradle of Filth, Necromantic Fantasies

La patru ani de la aparitia discului “Cryptoriana – The Seductiveness of Decay” (2017), formatia Cradle of Filth va...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X