15 Aug 2022

Concert John McLaughlin & the 4th Dimension in aprilie 2019 la Sala Palatului

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Pe 18 aprilie 2019, influentul chitarist John McLaughlin concerteaza la Sala Palatului, alaturi de grupul sau, 4th Dimension din care mai fac parte exceptionalii instrumentisti Ranjit Barot-tobe, Etienne Mbappe-bas, Gary Husband-clape, tobe. Grupul are la activ patru discuri, editate între 2010 si 2017. Evenimentul este prezentat de Twin Arts în cadrul seriei Jazz Night Out.

Pana pe 31 august 2018, biletele se pot cumpara la preturile de 121 lei, 148 lei, 175 lei, 229 lei. Dupa aceasta data biletele vor costa 135 lei, 165 lei, 195 lei, 255 lei în functie de categorie. Biletele la categoria VIP costa 350 de lei si nu sunt incluse în campania de presale.

Numele lui John McLaughlin este unanim asociat cu fantezia, inovatia, geniul muzical, viziunea, longevitatea artistica si extazul milioanelor de melomani din întreaga lume. Figura iconica în panteonul marilor instrumentisti, John McLaughlin este unul dintre cei mai versatili si creativi chitaristi contemporani, pionier al jazz-rock-ului si un ambitios explorator al unor genuri diverse precum blues-ul, flamenco, muzica clasica sau muzica traditionala indiana.

Recunoscut pentru virtuozitatea desavarsita, rapiditatea dezarmanta, dar si pentru armoniile sofisticate, chitaristul are în palmares doua premii Grammy pentru Best Improvised Jazz Solo si Best Jazz Instrumental Album, patru nominalizari la aceleasi premii Grammy, dar si numeroase titluri de Guitarist of The Year acordate de cunoscuta publicatie Down Beat.

Colaborarea cu alti doi chitaristi de geniu, Al Di Meola si Paco de Lucia este legendara printre iubitorii acestui instrument, dar proiectul cu care John McLauglin a intrat în istoria muzicii definitiv este fara îndoiala Mahavishnu Orchestra, grup ce a definit si popularizat jazz rock-ul, influentand totodata generatii întregi de instrumentisti.

Un alt proiect la fel de apreciat a fost Shakti, formula ce-i mai reunea pe L. Shankar, (violonist cunoscut pentru colaborarea cu Peter Gabriel), Zakir Hussain, Ramnad Raghavan si T.H. Vinayakram. Muzical, trupa combina elemente traditionale indiene cu jazz, într-un fusion acustic devenit etalon la acea vreme.

Biletele pentruconcertul John McLaughlin & the 4th Dimension de la Sala Palatului sunt disponibile in reteaua Iabilet.ro sau local la club Rockstadt. In format electronic se pot achizitiona de pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Arch Enemy a lansat videoclipul piesei The Watcher

"The Watcher" noul videoclip Arch Enemy poate fi urmarit mai jos. Melodia este inclusa pe albumul “Deceivers“, lansat de...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X