Tiamat concerteaza la Rites of the Black Mass 2018

73

Formatia Tiamat revine in Romania pentru un nou concert care va avea loc in cadrul festivalului Rites of the Black Mass. Suedezii vor interpreta piese de pe albumele “Wildhoney” si “Clouds”. Evenimentul, ajuns la a treia editie, va avea loc in perioada 18 – 20 octombrie 2018, la Bucuresti. Pentru aceasta editie a festivalului exista un numar limitat de 600 bilete disponibile in format electronic pe www.iabilet.ro dar si in reteaua fizica iabilet.ro.

Originara din Stockholm, Suedia, Tiamat s-a infiintat ca trupa in 1988, sub numele de Treblinka, adoptând genul doom. insa muzica trupei a evoluat considerabil de-a lungul anilor, trupa suedeza fiind greu de incadrat intr-un curent anume, trecând prin subgenuri ca metal progresiv, simfonic sau gotic.

in 1989, Treblinka se desparte, iar Johan Edlund, sufletul tupei, schimba numele in Tiamat si isi continua proiectul muzical. La inceputul anilor ’90, apare albumul de debut “Sumerian Cry”, care primeste numeroase critici pozitive, fiind urmat de albumele “The Astral Sleep” si “Clouds”, cu schimbari de sound semnificative.

Tiamat lanseaza in 1994 materialul discografic intitulat “Wildhoney”, cu puternice influente Pink Floyd, dar si cu o nota aparte, care avea sa ii aduca ulterior aprecieri pozitive din partea criticilor de gen. “Wildhoney” a fost promovat in cadrul celor mai mari festivaluri din Europa, printre care Dynamo si Wacken Open Air.

De atunci, Tiamat a oferit fanilor nu mai putin de sase albume, cu piese memorabile printre care “Cold Seed” (“A Deeper Kind Of Slumber” – 1997), “Brighter Than The Sun” (“Skeleton Skeletron” – 1999), “Vote For Love” (“Judas Christ” – 2002) sau “Cain” (“Prey” 2004), “Equinox of the Gods” (“Amanethes” – 2008) sau “Winter Dawn” (“The Scarred People” – 2012).