30 Sep 2020

Videoclip nou Six Feet Under, Blood of the Zombie

Six Feet Under, unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate nume de pe scena death metal internationala, va lansa pe 2 octombrie 2020,...

Devin Townsend si Katatonia concerteaza la Maximum Rock Festival 2020

Citește și

Videoclip nou Six Feet Under, Blood of the Zombie

Six Feet Under, unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate nume de pe scena death metal internationala, va...

Asculta noua piesa Sodom, Sodom & Gomorrah – Lyric Video

Veteranii de la Sodom, cu o cariera muzicala de aproape 40 de ani, vor lansa pe 27 noiembrie 2020,...

Asculta noua piesa My Dying Bride, A Secret Kiss

Formatia britanica My Dying Bride (doom metal) a lasat un lyric video pentru piesa "A Secret Kiss", melodie ce...
RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Maximum Rock Festival revine cu cea de-a opta editie ce se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie 2020, la Arenele Romane din Bucuresti. Abonamentele pot fi achizitionate exclusiv prin ambilet.ro iar primele doua nume confirmate sunt Devin Townsend si Katatonia.

Devin Townsend va concerta pentru prima data la Bucuresti, dupa concertul sustinut la festivaul Artmania Sibiu. Venind de fiecare data cu ceva nou din punct de vedere muzical si abordand mai multe stiluri simultan, Devin Townsend a urmat calea spre succes, acest lucru demonstrandu-l ultimii 25 de ani in care Devin Townsend si-a marit publicul considerabil.

In ultimii ani, succesul si experienta acumulate de Devin i-au oferit puterea de a-si controla propriul destin creativ. Noul sau album, “Empath”, este definit ca o noua forta muzicala unica, aflata in afara oricarui gen clasic cunoscut de om.

Empath”, dupa cum sugereaza numele, e un album care permite audientei sa simta o varietate de emotii. De asemenea, cantitatea masiva de artisti implicati e un rezultat al nevoii de afirmare si actualizare a ceea ce Devin Townsend incearca sa faca de ani intregi.

Show-ul de la Bucuresti va fi parte din Empath, Volumul 2, si va fi mai heavy decat show-urile sustinute in cadrul turneul actual, pentru promovarea Volumului 1. Acesta va include si piese din Strapping Young Lad, iar trupa pe care o va aduce va fi diferita, mai potrivita pe piesele metal din repertoriul sau.

Infiintata in 1991 in Suedia, Katatonia a pornit ca un proiect de studio, ce avea la baza pasiunea pentru death metal a doi muzicieni Jonas Renkse si Anders Nystrom. Cu schimbari numeroase de line-up, formatia a cunoscut si a experimentat mai multe sub-genuri, de la death doom si death metal pâna la metal progresiv si rock progresiv.

Katatonia a atras rapid aprecierea scenei underground inca de la primul album, “Dance Of December Souls” (1993) considerat un clasic al genului doom metal. in scurt timp, si-a construit un adevarat renume pe scena internationala, purtându-si fanii, de-a lungul carierei, de la atmosfera intunecata si sunetul melancolic, adeseori dur, al primelor albume, la un note mai soft, accesibile unui public mai larg.

Cu un sound ce era in egala masura familiar si fresh, datorita abordarilor creative aduse de fondatori genurilor sub semnul carora grupul a luat fiinta, Katatonia a evoluat permanent de la sunetul traditional al doom metal-ului catre teritorii muzicale neexplorate. Albumul “Brave Murder Day” (1996, marcat de pasajele vocale dure ale lui Mikael Akerfeldt – Opeth) reprezinta punctul de turnura al acestui traseu, care a continuat cu explorarea colturilor celor mai intunecate ale metal-ului, insumate in “Discouraged Ones” (1998) si s-a indreptat catre experimentarea potentialului oferit de rock-ul progresiv si de alte elemente muzicale non-metal.

Cu “Tonight’s Decision” (1999) si “Last Fair Deal Gone Down” (2001), Katatonia si-a uimit fanii prin ingeniozitatea pasajelor muzicale, intregite de un dinamism emotional devastator, care a permis radacinilor doom metal ale trupei sa fie imbogatite de diversitatea texturilor si abordarilor oferite de alte genuri muzicale. Intretesute intr-un sound ce a evoluat si continuat mereu sa surprinda, cavalerii tristetii au inclus noi si noi elemente in lucrarile lor, intensul amalgam emotional culminând cu “Night Is The New Day”, album aparut in 2009 si larg acceptat drept capodopera. Reconstructia si reinterpretarea cu succes a radacilor metal, imbogatite de influentele stilistice oferite de alte zone muzicale, a continuat cu “Dead End Kings” (2012), fiind intregit de “Dethroned & Uncrowned” (2013) si de “The Fall Of Hearts” (2016), cel de-al 10-lea album al Katatonia, considerat drept unul dintre cele mai puternice si profunde materiale ale trupei.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele articole

Videoclip nou Six Feet Under, Blood of the Zombie

Six Feet Under, unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate nume de pe scena death metal internationala, va...

Asculta noua piesa Sodom, Sodom & Gomorrah – Lyric Video

Veteranii de la Sodom, cu o cariera muzicala de aproape 40 de ani, vor lansa pe 27 noiembrie 2020, cel de-al 16-lea album de...

Asculta noua piesa My Dying Bride, A Secret Kiss

Formatia britanica My Dying Bride (doom metal) a lasat un lyric video pentru piesa "A Secret Kiss", melodie ce este inclusa pe noul EP-ul,...

Bruce Springsteen a lansat clipul Ghosts – Lyric Video

La doar un an de la aparitia discului “Western Stars“, cantaretul american Bruce Springsteen, supranumit “The Boss“, va lansa pe 23 octombrie 2020, noul...

Videoclip nou Marilyn Manson, Don’t Chase The Dead

“Don’t Chase The Dead”, noul videoclip Marilyn Manson poate fi urmarit mai jos. Melodia este inclusa pe albumul “We Are Chaos”, cel de-al 11-lea...
- Advertisement -

Articole similare

- Advertisement -
X