Betraying the Martyrs concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2019

32

Betraying the Martyrs este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Incepand de anul viitor Rockstadt Extreme Fest va avea doua scene mari iar sectiunea food-court va fi mutata intr-un alt areal din interiorul festivalului, cu acces facil si care va oferi o diversitate si mai mare in ceea ce priveste mancarea si cu un spatiu mult mai generos pentru servirea mesei.

Betraying the Martyrs, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internationale de metal/ hardcore, va aduce pe scena de la poalele Cetatii Rasnov un show de exceptie. Grupul francez a luat fiinta in 2008, la Paris si s-a facut remarcat printr-un stil muzical definit ca o imbinare de succes intre mai multe subgenuri, precum: metal, deathcore, metalcore, post-hardcore sau progressive metal. In esenta, trupa se defineste ca apartinand stilului deathcore, rezultat al imbinarii dintre metalcore si death metal.

La doar un an de la infiintare, au lansat primul lor EP (produs pe forte proprii), intitulat “The Hurt, The Divine, The Light”, un material foarte bine primit de public, lucru ce a facut ca materialul sa se vanda in Franta in peste 2.000 de copii. A urmat imediat un turneu european (2010), lucru destul de rar pentru o trupa abia infiintata, in cadrul caruia au cantat alaturi de nume ca: Whitechapel, Dark Funeral, Darkness Dynamite, A Skylit Drive, Adept, Despised Icon, Dance Gavin Dance, While She Sleeps si Shadows Chasing Ghosts.

Primul lor album, numit “Breathe In Life”, lansat in 2011, se concentreaza pe teme complexe al umanitatii, precum: semnificatia vietii, a credintei sau profunzimea presupusa de relatiile interpersonale. Debutul discografic a fost primit cu recenzii pozitive de critica de specialitate, revista franceza “Guitarist Mag magazine” definindu-l ca fiind unul dintre “Top 5 albume ale anului 2011” (fiind pozitionat in top imediat dupa Megadeth), trupa fiind, de asemenea, nominalizata drept “Best Newcomer of the Year” in categoria “Hard Metal”. Mai mult decat atat, Betraying the Martyrs au fost nominalizati printre “Cele 10 trupe de metal care trebuie ascultate in 2012”, alaturi de nume ca Asking Alexandria si Five Finger Death Punch.

In 2014, francezii au lansat un nou material, “Where the World Ends”, urmat in iunie (acelasi an) de “Jigsaw” si in iulie de un cover dupa “Let It Go”. Tot in iulie, a aparut si cel de-al doilea album, intitulat “Phantom”. Materialul discografic a fost urmat de un nou single, “Won’t Back Down”, ale carui versuri iau atitudine impotriva atacurilor
teroriste de la Paris si din intreaga lume, mesajul principal al melodiei fiind: “La un an dupa groaznicele atacuri de la Paris, trebuie sa ne amintim cine suntem, care sunt lucrurile in care credem si pentru ce vrem sa luptam, fara a permite sa ne pierdem identitatea”.

Lansarea fiecarui album a fost urmata de cate un turneu international, alaturi de nume mari ale scenei internationale precum: Suicide Silence, Unearth, Slipknot, Slayer, Veil of Maya, Carnifex sau Beneath The Massacre. Pe langa turnee, Betraying the Martyrs au devenit la scurt timp dupa infiintare o prezenta obisnuita la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri, precum: Greenfield Festival, Elvetia (unde au urcat pe scena alaturi de trupe ca Rammstein, Queens Of The Stone Age, The Prodigy sau Parkway Drive) sau Ghosfest (alaturi de The Devil Wears Prada, Chelsea Grin or Veil of Maya).