Dodheimsgard este al doilea headliner SoundArt Festival 2024!

31

Vizionarii Dodheimsgard (avantgarde, industrial, black metal) din Norvegia confirma prezenta ca al doilea headliner de la SoundArt Festival 2024, la cea mai diversa editie de pana acum, pe 26 si pe 27 aprilie in Quantic Club din Bucuresti. Pana au mai fost anuntate trupe precum Hexvessel (FIN), Earthship (GER), Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO)si Krishna (Malta).

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro:

– Oferta abonament presale la 180 de lei + taxa la vedere
– Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei

Dodheimsgard va concerta pentru prima data in Bucuresti in timp ce isi promoveaza noul album. Lansat in 2023, “Black Medium Current” surclaseaza calea trasata de mult laudatul “A Umbra Omega” din 2015 si confirma ca DHG inca se poate reinventa cu fiecare album nou.

Dodheimsgard s-a infiintat in 1994 de catre Vicotnik Aldrahn. Incarnarea timpurie a trupei se inscrie stylistic in raw black metal cu momente melodice, iar pe albumul lor de debut il gasim si pe Fenriz din Darkthrone la bass, inainte ca otravurile unei combinatii mai avangardiste si schizofrenice sa inceapa sa se manifeste in sunetul trupei.

Din 1999 si pana in prezent, trupa a depasit granitele black metalului clasic norvegian si au dovedit cu o serie de 4 albume ca sunt una dintre cele mai creative si revolutionare forte din aria metalului extrem. Daca “666 International” este un album unde stilul industrial iese in fata, “Supervillian Outcast” din 2007 marcheaza unul dintre cele mai importante momente pentru metalul extrem, cat si experimental al deceniului.

Materialul prezinta un amestec de genuri imbinate perfect care arunca ascultatorul intr-o calatorie intunecata, intortocheata si psihedelica cu un sound atat tehnic, cat si modern. In locul lui Aldrahn, Mat “Kvohst” McNerney este vocalistul principal al albumului, inainte sa fondeze Hexvessel, celalalt headliner SoundArt Festival 2024.

A Umbra Omega” se lanseaza in 2015 si prezinta un Dodheimsgard care nu se satura sa impinga limitele stilistice. Aldrahn revine pe acest album care contine monumentala compozitie “Aphelion Void”, o piesa ce poate fi considerata un “Echoes” modern.

In 2024, trupa revine cu “Black Medium Current”, album care ajunge in majoritatea top 10-urilor publicatiilor de metal internationale.