Green Carnation concerteaza la Soundart Festival 2020

47

Green Carnation, trupa norvegiana de progressive rock, va concerta pentru prima data in Romania in cadrul SoundArt Festival 2020 si va aduce fanilor un setlist special ce va contine piese de pe noul album ce urmeaza sa fie lansat in cursul anului viitor.

De asemenea, A Broken Design si Contraband X confirma prezenta in line-up-ul evenimentului din perioada 13-15 martie din Quantic club alaturi de Truckfighters, Allochiria, ARAC Ensemble, The Dead Creed si Eyes to Argus. Pe aceasta cale, organizatorii anunta si prima editie a concursului Sound On Paper.

Green Carnation a fost fondata in 1990, in Kristiansand, Norvegia, perioada in care Tchort (membrul fondator Green Carnation) s-a alaturat trupei Emperor, pentru albumul “Darkside Eclipse”, si a continuat sa cante alaturi de Satyricon si Einherjer. Albumul de debut, “A Journey To The End Of The Night”, a fost lansat in 2000, iar componenta trupei a avut parte de cateva schimbari pana la aparitia discului “Light of Day, Day of Darkness” (2001). Abordarea muzicala a devenit una mai “rock-ish” odata cu “A Blessing in Disguise” (2003) si “The Quiet Offspring” (2005), inainte de aparitia lui “Acoustic Verses” in 2006.

Green Carnation este cunoscuta publicului si datorita concertului pe DVD “A Night Under The Dam” (2006), inregistrat in muntii din Norvegia, sub o inaltime de 30 de metri. In prezent, Green Carnation pregateste un nou material de studio ce va fi lansat in cursul anului 2020, insa fanii din Romania vor avea ocazia sa asculte piese de pe acest album pe scena festivalului Soundart 2020.

Concursul Sound On Paper este organizat de OST Cultural Events in parteneriat cu Cavalleria Events si face parte din proiectul Soundart Festival care isi propune sa dezvolte reflectia personala a artistilor asupra legaturii dintre sunet si imagine.

Scopul concursului este de a stimula interesul artistilor plastici pentru interdisciplinaritate si conexiunea dintre diferite ramuri ale culturii. Obiectivul este ca participantii sa creeze un poster care sa ilustreze o idee si sa transmita un mesaj clar in legatura cu urmatoarele teme si nu numai: Materializarea sunetului in imagine; Reprezentarea plastica a unetelor complexe; Muzica in arta plastica.

Grupul tinta al concursului il reprezinta graficienii, artistii si pasionatii de arta din toate domeniile. La concurs poate participa orice persoana cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 ani.
Calendarul concursului:

– Inscrierile pentru concurs – incepand cu 21 octombrie 2019
– Lansarea concursului – 21 octombrie 2019
– Termenul limită pentru predarea lucrărilor – 15 ianuarie 2020
– Preselectie lucrari – 31 ianuarie 2020
– Anuntarea castigatorilor – 13 martie 2020
– Vernisajul expozitiei cu cele mai bune lucrari – 13 – 15 martie 2020 (in cadrul festivalului Soundart 2020)

Lucrarile:

– Fiecare aplicant poate trimite maxim trei lucrari. Acestea pot fi lucrari digitale (grafica pe computer), grafica, colaj, tempera, acrilic, tehnica mixta. Lucrarile vor fi trimise la dimensiunea A2 (420×594 mm), print, neinramate si CD pentru lucrari digitale, iar lucrarile in alte medii vor fi trimise in original, neinramate, fixate cu fixativ sau adeziv specific. Lucrarile neingrijite si deteriorate nu vor fi luate in considerare. Lucrarile care vor fi considerate plagiat nu vor intra in concurs.
– Aplicatul va trimite un mail la adresa soundartro@gmail.com care sa cuprinda solicitarea de a participa la concurs, dar si o prezentare a lucrarii trimise.
– Aplicantul va urmari tematica oferita si o va interpreta dupa propria capacitate de sinteza si de creatie.
– Aplicantul isi va scrie in clar numele, prenumele, titlul lucrarii si anul pe spatele lucrarii.
– Lucrarile pot fi expediate prin posta sau depuse personal la: Club Quantic / soseaua Grozavesti 82, Bucuresti. Se recomanda punerea lucrarilor intr-o mapa de plastic sau carton, pentru a asigura protectia lucrarii in timpul transportului.
– Lucrarile vor fi evaluate de un juriu format din 3 artisti plastici si un reprezentant OST Cultural Events.

Data fiind natura artistica a concursului, rezultatele publicate sunt definitive si nu se accepta contestatii de nicio natura. Regulementul complet, premiile, dar si mai multe detalii despre concurs vor fi anuntate pe pagina oficiala a evenimentului.