28 Nov 2022

Kampfar concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Kampfar, formatia norvegiana de black metal, este noul nume anuntat pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, eveniment ajuns la cea de-a opta editie ce va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, Terenul de Biatlon.

Pana in prezent la Rockstadt Extreme Fest 2020 au confirmat Mayhem, Despised Icon, Kataklysm, Death Angel, The Black Dahlia Murder si Rotting Christ.

Kampfar a luat fiinta in 1994, si se spune ca grupul si-a luat denumirea dupa un vechi strigat norvegian de lupta care inseamna “Odin” sau “Wotan” si ca muzica lor poate fi descrisa drept black metal inspirat din folclorul si natura norvegiana.

La numai doi ani de la lansare, grupul a adus la lumina primul EP, urmat in 1997 de primul album “Mellom skogkledde aaser” si la scurt timp de un al doilea material “Fra underverdenen” (1999) – album important pentru faptul ca include piesa “Norse”, prima scrisa in limba engleza si pentru ca a marcat o schimbare in stilul trupei, care s-a indepartat de influentele folk pentru a aprofunda explorarea unor zone muzicale diferite.

Au urmat “Kvass” (2006), “Heimgang” (2008), “Mare” (2010) si alte doua albume care vor marca intrarea black metal-ului norvegian intr-o noua etapa: “Djevelmakt” si “Profan” (2015), ultimul material fiind si cel care le-a adus un premiu Spellemannprisen, echivalentul norvegian al premiilor Grammy, la categoria Best achievement in the Metal genre.

Dupa o scurta pauza dedicata solutionarii problemelor personale si scrierii unor idei noi de piese, membrii Kampfar s-au reunit si au inceput munca la un nou material, care a imortalizat in forma muzicala perioada de suferinte si de vindecari prin care trecuse fiecare. Rezultatul acestei etape tumultoase poate fi auzit pe “Ofidians Manifest” (2019), un album ce reprezinta, potrivit membrilor grupului, o insumare a experientei si evolutiei lor muzicale, avand in vedere ca unul dintre credo-urile de la care membrii trupei nu s-a indepartat a fost acela de a lansa doar materiale care erau mai bune decat piesele compuse pana atunci.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Urmareste noul videoclip Rammstein, Adieu!

Rammstein a lansat videoclipul noului single, intitulat “Adieu”. Piesa este inclusa pe albumul “Zeit” lansat pe 29 aprilie 2022. “Zeit”...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X