Opt formatii noi confirmate la Metalhead Meeting

16

Editia a saptea a festivalului Metalhead Meeting va avea loc in zilele de 6 si 7 iulie la Arenele Romane din Bucuresti. Headlinerii festivalului sunt finlandezii de la Children Of Bodom, brazilienii de la Soulfly, finlandezii de la Sonata Arctica, olandezii de la Epica, canadienii de la Kataklysm, olandezii de la Carach Angren si americanii de la Skeletonwitch.

Organizatorul evenimentului a anuntat 8 noi trupe care vor fi prezente la festival. Este vorba despre Animae Silentes (gothic – Italia), Psycorepaths (hardcore – Grecia), The Colony (melodic metal – Scotia), Rhemorha (modern metal – Siberia/Rusia), Phenomy (groove thrash metal – Liban), Blood Oath (death metal – Marea Britanie), Siska (Hard rock symphonic metal – Italia) si InSammer (melodic dark metal – Suedia).

Animae Silentes

Italienii de Dark/Gothic metal s-au format in 2015 iar in 2017 au lansat albumul “Suffocated” urmat de multe concerte in nordul Italiei. Au impartit scena cu formatii precum Lacrimas Profundere, Votum sau Swallow The Sun. Cu ultimele doua au cantat la Metal Gates Festival din Bucuresti.

Psycorepaths

S-au format in 2004 in Grecia iar in primi doi ani de activitate au lansat 2 demo-uri, 2 promo-uri, 4 maxi-single-uri si 1 album. Hardcore-ul a fost principalul stil abordat care chiar daca a suferit unele modificare de sound, a ramas stilul dominant.

In 2010 au lansat EP-ul “Your Entropia Has Arrived”. Dupa o mica pauza s-au intors in studio pentru primul LP intitulat “Your Entropia Has Finally Arrived” care a fost lansat in Decembrie 2013. De-a lungul timpului formatia a impartit scena cu trupe precum Rotting Christ, Nasty, Vodka Juniors, Aherusia, Vendetta (BG), Redound, Panx Romana, Antidrasi, Deathbed(Finland), Septic Flesh, Tankard, Providence.

The Colony

Trupa este formata din Peter Cullen, Konnar Anderson, Mike Weir si fratii Aaron si Riki Hobkirk. Bazele formatiei au fost puse acum 10 ani si au avut un succes foarte mare in tara natala, Scotia, precum si pe plan international. In 2011 au lansat EP-ul de debut, “Romper Stomper”, iar in 2013 albumul “Dust and Stone”. A urmat o perioada de concerte in Scotia pana cand in 2015 au inceput sa lucreze la albumul “Time of Wolves”. Albumul i-a facut cunoscuti pe plan international si a urmat un turneu in Irlanda si mai multe in Europa de Est. Toate aceste experiente i-au influentat in compunerea albumului “C”, care a fost lansat anul trecut si va fi principalul material promovat in 2018. Cele doua single-uri de pe acesta, “To Die Anodyne” si “Smile” au si clipuri care pot fi vazute pe YouTube sau pe pagina de Facebook a trupei. Cu ajutorul celor de la ENSO Music Management, formatia vrea sa plece in turneu in UK si sa participe la cat mai multe festivaluri vara asta.

Rhemorha

Este o formatie experimentata care vine tocmai din Siberia, Rusia, frontman-ul lor fiind unul dintre cei mai importanti promoteri din Rusia, formatia urcand deja pe scena cu multe nume cunoscute ale scenei metal. Si-au inceput activitatea in 2007 si au ajuns sa fie favoritii scenei locale cu EP-ul de debut omonim iar in 2009 au lansat albumul “I”. Au urmat turnee cu Soulfly, As I Lay Dying, All Shall Perish. Iar in vara lui 2010 ajung in Europa la Masters of Rock Festival din Vizovice. A urmat apoi un turneu cu Sepultura si cateva concerte alaturi de KORN si Scorpions. Din cauza situatiei politice, Rhemorha a luat o pauza de 3 ani, insa in 2017 au inceput sa lucreze la un nou album, “Natural Born Groove” care a fost lansat la finalul lui 2017. Inregistrat la Audiohammer Studios din Orlando, pe album au fost invitati Andreas Kisser si Logan Mader.

Phenomy

Phenomy vin tocmai din Liban si abordeaza ca stil o combinatie de Thrash si Groove metal. Au sustinut un turneu in Europe de Est cu Repay din Suedia, turneu care i-a adus in 2017 pentru prima oara in Romania. Au impartit scena cu formatii precum Grave si Orphaned Land. Pana acum au la activ 2 albume, “Once And For All” lansat in 2016 si “T.W.O.” lansat anul acesta in februarie.

Blood Oath

Bazele Blood Oath au fost puse in Marea Britanie de chitaristul Frazer Hart (ex- Black River Project) care a dorit sa se reintoarca la death metal.  Au fost recrutati Adrian McGlannon (tobe), David Camp (bass), amandoi din BRP, Mark ‘Thrax’ Johnson (voce – ex Slavestate) si Mike Freeman (chitara). Blood Oath s-a format in 2015  dupa o invitatie a lui Simon Yarwood de a participa la Metal 2 the Masses 2016 din Leicester. In decembrie 2016 au inregistrat albumul de debut cu Neil Hudson.

Siska 

Este o formatie infiintata in 2015 in Italia ce abordeaza un hard rock cu influente de symphonic metal. Bazele au fost puse de Mattia Sisca ce a cantat alaturi de Blaze Bayley, Jennifer Batten, Dennis Stratton si Michael Angelo Batio. A sustinut turnee in Europa si America de Sud.  In 2016 formatia a sustinut un turneu in Brazilia alaturi ca Tim Ripper Owens.

InSammer

InSammer vine din Stockholm si e considerata una dintre marile sperante ale scenei metal suedeze. Numele este inspirat din nuvela SF a lui Robert Heinlein, “The Door Into Summer”. Din punct de vedere muzical abordeaza un melodic dark metal modern, in care regasim nota specifica formatiilor nordice. La finalul anului trecut au lansat un clip pentru piesa The System, clip regizat de Patric Ullaeus care a mai lucrat cu formatii precum In Flames sau Amaranthe. In Martie anul acesta au lansat EP-ul “Seeds” la New York si au sustinut un mini-turneu alaturi de Moonspell in Rusia.