Wheel si The Price concerteaza la Posada Rock

50

Wheel si The Price, doua dintre revelatiile scenei metal europene in ultimul an, ajung in premiera in Romania la Festivalului Posada Rock, care se va desfasura pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel, in perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Wheel vine din Finlanda, unde fondatorul trupei, britanicul James Lascelles, a emigrat pentru a urma o cariera muzicala. Dupa ce a atras atentia criticii muzicale si iubitorilor de progressive metal cu EP-ul ”The Path that Divides”, Wheel a lansat anul acesta albumul de debut, ”Moving Backwards”, cu care a intrat imediat in topurile de specialitate. Mai mult, trupa este nominalizata la prestigioasele premii Progressive Music Awards, la categoria Limelight, dedicata newcomerilor. Cu un sound modern, tehnic, dar plin de feeling, Wheel e cu siguranta un nume de urmarit pe scena Festivalului Posada Rock.

The Price este proiectul de suflet al producatorului, inginerului de sunet si chitaristului italina Marco Barusso. Dupa ce a lucrat cu trupe precum Lacuna Coil, HIM, 30 Seconds to Mars sau Coldplay, Marco Barusso, anul acesta Marco Barusso a lansat proiectul The Price si albumul ”A Second Chance to Rise”, pentru care a colaborat cu muzicieni reputati ai scenei metal italiene. Stilul abordat este un amestec inedit de dark alternative cu infuente de metal scandinav si new wave optzecist, totul fiind inchegat de melodicitate.

Wheel si The Price vor urca pe scena Festivalului Posada Rock in seara de 30 august si se alatura line-up-ului international al editiei din acest an, format deja din Tiamat, Moonspell, Soen si Diamond Head. Inca o formatie in recital va fi anuntata pe parcursul zilelor viitoare. Lor li se vor adauga cei 10 newcomeri care vor participa la concursul care pune la bataie premii consistente.

Abonamentele costa 130 de lei si pot fi achizitionate online direct de pe pagina festivalului posadarock.com, din reteaua iabilet.ro sau de pe pagina de facebook a eventului.