W.E.B. si MartYriuM canta in deschiderea concertului Batushka

37

Trupa poloneza Batushka revine la Bucuresti in clubul Quantic, pe 12 septembrie, in cadrul turneului european “End of Litourgiya European Pilgrimage”. Biletele sunt disponibile in reteaua iaBilet.ro la pretul de 50 lei iar in deschidere vor evolua formatiile W.E.B. (Grecia) si MartYriuM (Malta). Evenimentul este organizat de Final Step Productions.

Formata in 2015, ca o trupa de black metal cu influente doom si post metal, Batushka a lansat albumul de debut, “Litourgiya”, in luna decembrie 2015. Materialul a fost considerat unul din cele mai bune albume ale anului, avand parte de feedback pozitiv din intreaga lume. Discul este caracterizat de un sunet original si inedit, muzicienii au introdus elemente din imnurile si slujbele ortodoxe in compozitii, iar decorul folosit in cadrul reprezentatiilor live reproduce atmosfera din bisericile acestui cult.

Desi identitatea membrilor nu este cunoscuta, zvonurile spun ca acestia fac parte din trupe cunoscute din scena poloneza. Cu un line-up format din 8 membri, trupa canta in ordine cele 8 Yektenii de pe “Litourgiya”, realizand un show unic si apreciat de fanii romani, datorita acestor elemente pe care multi le gasim familiare. Cu siguranta, aceste concerte nu trebuie ratate de publicul roman.