Videoclip nou Soen, Covenant

65

“Covenant”, noul videoclip Soen, supergrupul suedez de progressive metal,poate fi urmarit mai jos. Piesa este inclusa pe ultimul album de studio, intitulat “Lotus”, lansat pe 1 februarie 2019.

“Lotus” este produs de David Castillo si Inaki Marconi in Ghostward Studios si Studio 6 in perioada iulie – octombrie 2018 si este prima realizare alaturi de chitaristul Cody Ford.

Trupa va incepe turneul european de promovare iar pentru fanii din Romania, Soen va concerta la festivalul Posada Rock ce se va desfasura pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel in perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Proiect initial al unor fosti membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul Soen imbina complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzatoare, mergand de la sonoritati moderne pana la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd.

Comparati adesea cu legendarii Tool, Soen se pozitioneaza pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodica, heavy, complexa si foarte diferita de orice altceva”, asa cum este descrisa de fostul baterist Opeth.

Componenta actuala Soen este: Joel Ekelof (voce), Martin Lopez (tobe) Stefan Stenberg (bass), Lars Ahlund (clape) si Cody Ford (chitara).