“American Soul”, noul videoclip semnat de formatia irlandeza U2 poate fi urmarit mai jos. Piesa este extrasa de pe albumul “Songs of Experience”, lansat pe 1 decembrie 2017, si il are ca invitat pe rapperul american Kendrick Lamar. Pentru acest album U2 a colaborat cu mai multi producatori: Jacknife Lee, Ryan Tedder, Steve Lillywhite, Andy Barlow si Jolyon Thomas.

“Songs of Experience” este cel de-al 14-lea album de studio U2 si a fost conceput ca o continuare la precedentul album din 2014, “Songs of Innocence”, ambele titluri fiind inspirate dintr-o colectie de poezii ale poetului englez William Blake din secolul al XVIII-lea, “Songs of Innocence and Experience”. In timp ce “Songs of Innocence” releva influentele si experientele trupei din anii 1970 si pana la începutul anilor 1980, noul album este o colectie de piese “sub forma de scrisori intime despre locuri si persoane apropiate de inima solistului Bono”, precum familia şi prietenii.

U2 a luat fiinta in 1976 la Dublin, este formata din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton si tobosarul Larry Mullen Jr.. Formatia a castigat 22 de premii Grammy, mai mult decat oricare alta formatie din lume, si a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2005.