Urmareste noul videoclip Solstafir, Blafjall

36

Trupa islandeza Solstafir a lansat videoclipul piesei “Blafjall“, inclusa pe albumul “Berdreyminn“, aparut in luna mai 2017. Clipul, o dramă epica care se desfasoara pe parcursul a peste 12 minute, este o poveste sensibila despre trauma, combinata cu frumusetea sumbra a peisajului islandez.

Poze Solstafir in concert in clubul Quantic!

Solstafir este fara indoiala unul dintre punctele de referinta ale scenei muzicale islandeze. Proiectul post-metal a luat nastere in iarna anului 1995 si este o calatorie sonora ce imbina simbolistica nordica si natura in toata cruzimea ei. Numele trupei este derivat din simbolistica razelor crepusculare ale soarelui, iar muzica este un amestec hipnotizant de sonoritati atipice intregite vizual cu peisaje islandeze care iti taie rasuflarea.

De-a lungul celor 6 albume lansate, islandezii au reusit sa imbine progresiv ambianta post-rock cu energia black metal a tarilor invecinate, culminand cu lansarea ultimului material discografic, “Berdreyminn”. Solstafir a cunoscut succesul international dupa ce a oferit publicului doua materiale exceptionale, “Kold” (2009) si “Svartir Sandar”(2011).