Urmareste noul videoclip Rammstein, Deutschland

307

Dupa o pauza de 10 ani, formatia germana Rammstein va lansa, in sfarsit, cel de-al saptelea album de studio. Materialul, “self-titled”, va iesi pe piata in data de 17 mai 2019, iar primul videoclip de promovare este pentru piesa “Deutschland“.

Deutschland” este o calatorie prin istoria Germaniei, o expresie a relatiei iubire-ura nascuta din episoadele frumoase si urate ale istoriei acestei tari. Videoclipul a fost filmat in sase locuri din Berlin si imprejurimi, incluzand fosta inchisoare Stasi din Germania de Est, catedrala Chorin, castelul Spandau si fabrica dezafectata de ciment din Rudersdorf.

Deutschlandeste regizat de Specter Berlin si a starnit deja controverse deoarece membrii trupei apar imbracati in uniforme de prizonieri, cu franghii in jurul gatului. Charlotte Knobloch, supravietuitoare a Holocaustului si fost presedinte al Consiliului Central al Evreilor din Germania, a declarat:

Rammstein a intrecut masura iar prin trivializarea Holocaustului, asa cum se vede in imagini, este o actiune iresponsabila”.

Felix Klein, de la Consiliul pentru antisemitism al Guvernului german, a declarat: Deutschland este o exploatare lipsita de gust a libertatii artistice”.

Rammstein” a fost mixat in Santa Monica, California de catre producatorul american Rich Costey, nume care are in palmares colaborari cu Muse, Rage Against The Machine sau Franz Ferdinand.

Albumul precedent, “Liebe ist fur alle da” a fost lansat in 2009, urmat, in 2011, de compilatia “Made In Germany”, pe care a fost inclusa piesa “Main Land”. Intre timp, Richard Z. Kruspe s-a concentrat pe Emigrate, iar Lindemann pe proiectul cu acelasi nume. “Liebe ist fur alle da” a obtinut discul de platina in primele saptamani de la debutul comercializării sale in Germania.