Tool lanseaza noul album in august

74

Tool va lansa noul album, al carui nume nu a fost dat publicitatii, pe 30 august 2019. Informatia a fost dezvaluita chiar de trupa cu ocazia concertului sustinut pe 7 mai in Birmingham, Alabama. Maynard James Keenan, solistul formatiei, a incurajat fanii sa imortalizeze momentul si sa-l imparta cu prietenii pe retelele de socializare.

Tool se afla in plin turneu american, ocazie buna pentru a prezenta fanilor primele compozitii live. Este vorba despre piesele “Descending” si “Invincible“, insa nu se stie sigur daca sunt variantele finale sau acestea vor suferi modificari, fiind cunoscut faptul ca muzicienii sunt foarte secretosi cand vine vorba despre muzica lor.

Se pare ca discul a fost inregistrat cu ajutorul producatorului Joe Barresi si masterizat de Bob Ludwig, cei doi fiind in “spatele” celebrului “10.000 Days”. Daca in august vom avea noul album Tool, acesta va fi lansat dupa exact 13 ani.

10.000 Days“, lansat pe 2 mai 2006, a debutat pe locul 1 in topul Billboard 200, cu vanzari de peste 564,000 in prima saptamana de la aparitie. Pana la sfarsitul anului 2007, albumul a depasit pragul de 2.5 milioane de copii vandute la nivel globail si a fost certificat platina de catre cei de la RIAA (Asociatia Industriei de inregistrare din America).