The Sixpounder, una dintre cele mai populare trupe din Polonia, va concerta pentru prima data in Romania, pe 20 mai 2018, in cadrul festivalului Rock’N Iasi.

Trupa s-a infiintat in 2008 Wroclaw cu scopul de a crea un potent amestec de groove metal, metalcore si death metal melodic. The Sixpounder se poate lauda cu faptul ca este prima trupa de metal semnata de Universal Music Group Polonia, dupa ce vocalistul Filip Salapa a participat la prima editie a emisiunii Vocea Poloniei. Ca urmare UMG Polonia a lansat debutul The Sixpounder, intitulat “Going to Hell? Permission Granted!”.

Al doilea album al polonezilor, autointitulat, a fost lansat in 2013 si se remarca prin prezenta lui Peter de la Vader, a lui Vogg din Decapitated si a lui Jacek Hiro din Sceptic. In urma cu doi ani, trupa a lansat “True to Yourself”, mixat si masterizat de Daniel Bergstrand, cunoscut pentru colaborarile cu Dimmu Borgir, Behemoth, In Flames, Meshuggah, Decapitated si Soilwork. Cele trei albume ale trupei au fost primite cu mult entuziasm din partea fanilor si a presei.

Trupa a plecat in turneu de-a lungul anilor prin Europa alaturi de Vader, Decapited si Acid Drinkers si a deschis concerte pentru Motorhead, Suicide Silence, Bullet for My Valentine, Mastodon, Skindred, At the Gates, Moonspell, Soilwork si multi altii, alaturi de participari la Wacken Open Air, Woodstock 2014 si 2017, etc.

In 2018, trupa a lansat trei piese pentru soundtrack-ului comediei poloneze “Gotowi na wszystko. Exterminator”. Filmul prezinta povestea unui trupe de metal dintr-un mic oras polonez si a fost lansat in Polonia si in cateva tari din jur.