The Dead Ceausescus si Rock’n Ghena canta alaturi de Dead Kennedys la Bucuresti

30

Dead Kennedys, concerteaza in premiera pe 3 iulie, in club Fabrica din Bucuresti. Alaturi de americani ii vom vedea pe scena si pe The Dead Ceausescus si Rock’n Ghena.

The Dead Ceausescus sau o tragicomedie intr-un act, au aparut in anul 2006 la initiativa lui Gabby (Molotov Cocktail NYC) ca un proiect inspirat din “zilele bune” ale comunismului. Primul lor concert a avut loc in iarna aceluiasi an in Underworld Club, primul club de punk underground din Bucuresti. De atunci, trupa a cantat destul de des la ocazii speciale cum ar fi ziua lui Nicolae Ceausescu, pe 23 august, de Halloween etc..

Desi este o trupa formata din membri cunoscuti ai trupelor locale de punk, nu se considera un supergrup. “Suntem toti prieteni iar politica din trecutul acestei tari ne-a afectat pe toti dar din cand in cand trebuie sa ne mai si distram”. Trupa ofera exact a ce te-ai putea astepta de la o formatie de punk: dinamism, satira politica, dezordine si haos. Showurile lor sunt presarate cu interludii, proiectii video si imnuri din epoca de aur dar si cu aparitii ale Coanei Leana la voce.

Cu o istorie de 18 ani, Rock’n Ghena, printre alte trupe din underground, face parte din pionierii genului hardcore in Romania si s-a facut remarcata ca una din trupele cele mai dure din acest gen, ajutand la definirea termenului hardcore si creand un adevarat tumult pe harta Romaniei. Venita de pe armul Marii Negre, trupa Rock’n Ghena a lansat de la inceput o serie de sunete furioase cu elemente distinctive si agresive de tobe, bass si voce neobosita si puternica. Mesajul Rock’n Ghena este despre frustrarile din viata de zi cu zi, cele de care ai parte atunci cand vezi ignoranta care ne inconjoara si lipsa de empatie si unitate. Muzica lor incurajeaza spiritul liber din fiecare dintre noi, sa luam actiuni incurajand puterea liberului arbitru. Nu este loc de vorbe goale atunci cand esti la un concert Rock’n Ghena. In martie 2018 au lansat albumul “The Hate, The Pain The Suffering” care va pastra aceesi nuanta de duritate si sinceritate. Acest album are colaborari cu Vita de Vie, Implant pentru Refuz, Toni Dijmarescu si DJ Hefe.