Schammasch si Ektomorf confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2019

76

Schammasch (Elvetia) si Ektomorf (Ungaria) sunt noile formatii confirmate pentru editia de anunl viitor a festivalului Rockstadt Extreme Fest. Evenimentul va avea loc in perioada 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov (terenul de Biatlon de la baza cetatii).

Numele trupei Schammasch vine de la Samas (sau Utu), zeul soarelui/dreptatii-justitiei din mitologia Sumeriana/ Mesopotamiana. Este o trupa infiintata in Basel, Elvetia (2009), care desi nu s-a autodefinit ca apartinand unui stil muzical anume, are un sound aparte in care se resimt influente black/ death metal, combinate cu un hibrid muzical de dark atmosferic rock, doom si misticism ermetic.

La un an dupa infiintare, Schammasch a lansat primul album, intitulat “Sic Lvceat Lvx”, bine primit de critica, revista germana “Legacy magazine (The Voice from the dark side)”” spunand despre acesta: “referitor la acest proiect artistic (albumul n.r.), nu exista decat o singura recomandare: mergeti, cumparati-l si nu veti regreta!” Tot atunci, trupa si-a inceput seria de show-uri live alaturi de alte nume ale metalului extrem, precum: Jex Thoth, Temple of Baal, Vorkreist sau Forgotten Tomb.

Cel de-al doilea album al trupei, “Contradiction” (2014), dominat si el de ocultism si de accente doom si dark, atrage atentia presei internationale, publicatia Metal Hammer (Marea Britanie) descriindu-l drept “cerebral, capabil sa te absoarba total, unul dintre cele mai coplesitoare albume ale anului”.

Ektomorf este una dintre cele mai apreciate trupe de metal din Ungaria, cu un stil puternic aparte, rezultat din imbinarea trash metalului cu influente din folclorul tiganesc. Infiintata de Zoltán Farkas la inceputul anilor ‛90, trupa a devenit din ce in ce mai cunoscuta pe scena muzicala maghiara in 1998, trecand granitele tarii odata cu semnarea primului contract international.

Accentele puternice de thrash metal, combinate cu elemente hardcore si cu muzicalitatea stilului traditional tiganesc au adus trupei succesul international si colaborarea cu renumita casa de discuri germana Nuclear Blast, ce si-a pus amprenta pe albume precum “Destroy”, “Instinct” sau “Outcast”. Ascensiunea muzicala a formatiei a continuat, Ektomorf ajungand sa fie o prezenta constanta la unele dintre cele mai mari festivaluri europene, precum: Wacken Open Air, With Full Force, Sziget Festival sau Rock Am Ring.

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2019:

– Pre-sale 3: include 1.000 de abonamente cu pretul de 270 lei/ buc., valabil pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 4 noiembrie 2018.
– Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 300 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 20 ianuarie 2019.
– Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 330 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019.
– Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu maitarziu de 16 iunie 2019.
– Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.