Rings of Saturn concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

27

Rings of Saturn (technical deathcore) este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Pana in prezent la Rockstadt Extreme Fest 2020 au confirmat Bethlehem, Strains, Dead Label, Katla, As I Lay Dying,Overkill, Unleashed , Anthrax, Cradle of Filth, Mephorash, Philip H. Anselmo & the Illegals, Infected Rain, In Mourning, Cattle Decapitation, Dyscarnate, In the Woods…, Kampfar, Mayhem, Despised Icon, Kataklysm, Death Angel, The Black Dahlia Murder si Rotting Christ.

Maestrii tech-death-ului cu origini “spatiale”, Rings of Saturn, inspira scena muzicala internationala de un deceniu deja, povestea lor incepand din 2009, in Bay Area, California (SUA). Aparut initial ca un proiect de studio apartinand lui Lucas Mann, Rings of Saturn a inceput sa castige fani rapid datorita stilului foarte tehnic, a complexitatii si duritatii compozitiilor si a versurilor dominate de teme spatiale, legate de viata extraterestra.

Prima lor piesa, “Abducted”, realizata pe cand erau inca in liceu, a fost pusa online si a castigat rapid ascultatori. A urmat albumul de debut “Embryonic Anomaly” (2010), care le-a adus si un contract cu label-ul Unique Leader Records.

Au urmat cateva turnee si, in ciuda schimbarilor constante de componenta, un nou material (“Dingir” in 2013), completat la scurt timp de cel de-al treilea album: “Lugal Ki En” (2014) si de noi turnee in SUA, America de Nord, Canada si Mexic. Trupa a continuat sa creasca in popularitate si sa se faca remarcata tot mai mult pe scena americana, lucru care a avut ca rezultat obtinerea unui contract cu Nuclear Blast Records in 2016, label sub care au si publicat in urmatorul an un nou material, “Ultu Ulla” (Time Immemorial), primit cu entuziasm de fani.

Despre abordarea muzicala diferita prin care s-au facut remarcati, Lucas Mann spune:

“Nu vreau sa fiu limitat de un construct anume. in muzica, ma concentrez mereu pe a construi structurile pe care le vad in minte. Folosesc structuri complexe, insotite de arpegii si de fraze simplificate, toate urmarind viziunea stilistica pe care o am cand ma gandesc la structura “inelelor” planetelor. Iar abilitatea tehnica de a reda aceste constructii muzicale tine de memoria muschilor. E destul de greu pentru un muzician sa redea cu instrumentul sau pattern-ul muzical al inelelor pentru ca nu sunt obisnuiti cu aceste structuri. De cele mai multe ori, reactia celor care incearca este “Uau, e foarte ciudat”. insa, nici nu intentionam sa facem lucrurile confortabile, nu despre asta este vorba. Dupa ceva timp, dupa ce te obisnuiesti cu compozitia, totul se leaga si are un sens. Rings of Saturn este un proiect care aduce la lumina muzica experimentala si este menit sa ii inspire pe cei din jur sa cante fara limitari creative.”

“Am fost mereu o trupa experimentala. Eu ca muzician sunt asa. Cu “Ultu Ulla” am vrut sa abordez o directie mai melodica fata de cea a materialelor anterioare. Ca urmare, trupa noastra a castigat noi fani, cu toate ca cei care au fost de la inceput alaturi de noi au simtit lipsa duritatii, a accentelor puternic tehnice si a naturii predominant experimentale a primelor albume. Adica, a lucrurilor care ne-au ajutat sa ne facem remarcati. E unul dintre motivele pentru care pe ultimul material am incercat sa pastram virulenta si lucrurile datorita carora am iesit initial din multime, dar sa si pastram directia melodica apreciata de noii ascultatori. Iar rezultatul poate fi ascultat pe “Gidim“, care reprezinta, intr-un fel, intoarcerea la radacinile artistice ale proiectului Rings of Saturn”, completeaza Mann.