Nigel Kennedy revine la Sala Palatului pentru a interpreta Bach & Gershwin

290

German Quality Entertainment te invita pe 8 octombrie 2018, la un nou concert Nigel Kennedy la Sala Palatului din Bucuresti. Marele violonist britanic se reintoarce in Romania pentru un eveniment cu greutate: Bach & Gershwin, doua epoci muzicale diferite, ce vor fi interpretate cu maiestrie si culoare de catre virtuozul artist. Biletele se pot cumpara de pe startickets.ro.

Nigel Kennedy s-a nascut pe data de 28 decembrie 1956, in Brighton, East Sussex. A fost elev la Scoala de Muzica Yehudi Menuhin, ulterior facandu-si studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Inceputul carierei sale si l-a facut pe terenul muzicii clasice, interpretand si inregistrand majoritatea marilor concerte de vioara. Mai tarziu, trecandu-si in repertor si genurile de jazz, klezmer si altele.

De peste un sfert de veac, Nigel Kennedy este recunoscut ca unul dintre cei mai virtuozi violonisti din lume. Talentul sau absolut unic si aprecierea in masa a spectatorilor au oferit noi perspective, atat repertoriului clasic cat si celui contemporan, fiind, in acest moment, cel mai bine vandut violonist de muzica clasica din toate timpurile. In 2002, Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera.

Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populara, versiunea celebrelor “Anotimpuri” ale lui Vivaldi au intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare). A concertat alaturi de cele mai prestigioase orchestre si dirijori si a colaborat cu numerosi artisti si trupe faimoase, printre care ii enumeram pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush si Jack DeJohnette.