Necrophobic concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

37

Necrophobic (blackened death metal) este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Se spune ca formatia si-a luat numele de la o melodie compusa de Slayer, de pe albumul “Reign of Blood” (1986). Trupa a aparut in peisajul muzical in 1989, fiind fondata de Joakim Sterner si de David Parland din dorinta de da nastere unui gen de death metal inca si mai intunecat fata de ceea ce exista la acel moment. Iar rezultatele taioase, cu insertii acustice sau lirice feroce nu au intarziat sa apara, fiind dominate de subiecte legate de satanism, moarte sau teme anti-crestine.

Albumul de debut, “The Nocturnal Silence”, a aparut in 1993, fiind urmat de “Spawned by Evil” in 1996 si de “Darkside” la numai un an distanta. Inspiratia a continuat sa anime trupa, astfel ca la numai doi ani, Necrophobic aduce la lumina un nou material, “The Third Antichrist” (1999) sub Black Mark Production. Schimbarea casei de discuri a oferit grupului ocazia sa aduca pe piata inca un album “Bloodhymns” (2002), urmat de o noua schimbare si de un nou material, “Hrimthursum” (2006), aparut sub Regain Records/ Candlelight USA, acelasi label sub care Necrophobic va lansa si materialul care va castiga titlul de “Albumul lunii” acordat de Metallian.com: “Death to All” (2009).

Iar noutatile nu au incetat sa apara, Necrophobic fiind animati de o continua forta creativa care au adus la lumina materiale precum “Womb of Lilithu”, “Pesta” sau “Mark of the Necrogram” (2018), ultimul mentionat fiind definit de trupa drept mai mult decat un album, drept intunecimea suprema care cufunda toate razboaiele in violenta, drept o manifestare virulenta a fortei muzicale pe toate fronturile.

Dupa propriile spuse ale membrilor formatiei “noul album ne face sa simtim ca suntem o trupa dedicata 100% lucrurilor pe care le compunem. Ca suntem 100% metal people care se implica total pentru a oferi celor din fata scenei o experienta intensa, un sunet incisiv si intunecat, ceva mult mai mult decat o muzica bine cantata”.