Municipal Waste concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

46

Formatia americana Municipal Waste (speed/punk/crossover/thrash metal) este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Proiect activ pe scena muzicala de aproape doua decenii, Municipal Waste este o trupa americana fondata in Richmond, Virginia, care a facut valuri inca de la aparitie. Cu ocazia primului concert al formatiei, sustinut de un Revelion (2000/ 2001), grupul a ajuns sa fie invinuit pentru iscarea unei mici revolte.

Dupa aceasta aparitie live care a atras atentia publica, Municipal Waste au adus la lumina albumul de debut, intitulat, “Waste ‘Em All” (2001), urmat indeaproape de alte trei materiale: “Hazardous Mutation” (2005), “The Art Of Partying” (2007) si “Massive Aggressive” (2009), albume care au contribuit la cresterea popularitatii si la atragerea interesului din partea publicatiilor de profil.

Intr-atat incat Spin Magazine sa ajunga sa afirme ca “piesele Municipal Waste suna intr-atat de bine incat oricare dintre ele s-ar putea strecura foarte bine intr-un mix tape, intre un Gang Green si o melodie D.R.I.”, ca Outburn Magazine sa spuna ca “nu se poate contesta ca sunt cei mai buni in ceea ce fac” sau ca Decibel Magazine sa considere ca “aceasta trupa aduce un standard de aur”.

Hotarati sa pastreze viu spiritul scenei cross-over a anilor ’80 si autori ai unor videoclipuri care au starnit adeseori discutii sau indignare, Municipal Waste au continuat sa creasca in popularitate cu fiecare material lansat. “The Art Of Partying” spre exemplu a atras recenzii entuziaste din partea criticii de specialitate si s-a plasat pe cele mai bune locuri ale unor topuri importante – Top cinci albume ale anului (realizat de “Close Up Magazine”, Suedia), locul 20 in “Topul Big Cheese Magazine” (UK) sau “Kerrang! Magazine” – aparand, de asemenea, in paginile cunoscutei NME si pe coperta “Metal Maniacs Magazine” (SUA).

Daca subiectele abordate de trupa fac referire la alcoolism, mutanti sau thrash metal, iar in stilul grupului se recunosc influente ale unor nume precum Suicidal Tendencies, D.R.I., Slayer, Anthrax, Exodus sau Sepultura, muzica plina de energie compusa de Municipal Waste a ajuns sa primeasca eticheta de “Party Thrash”, care garanteaza o distractie pe cinste cu ocazia fiecarui concert.