Kistvaen deschide concertul Watain din club Quantic

58

Watain, una dintre cele mai controversate formatii de black metal,va concerta pe 8 mai 2019, in clubul Quantic din Bucuresti. Evenimentul face parte din turneul “Eastern Eclipse” iar in deschidere vor canta Kistvaen (depressive black metal).

Kistvaen, considerata ca prima trupa romaneasca adepta a sonoritatilor depressive black metalce, ce a avut ca surse de inspiratie formatii precum Silencer, Shining sau Bethlehem.

Cu doua albume la activ (“Unbekannte” ‎- 2010 si “Desolate Ways” – 2014) si zeci de concerte alaturi de trupe romanesti si straine, Kistvaen este un nume pe care nu trebuie sa il ratezi intr-un concert. Anul trecut, Kistvaen a aniversat 10 ani de activitate printr-un turneu avand la baza show-uri concept.

Cu peste doua decenii de activitate, Watain a generat multe controverse de-a lungul timpului, fiind una dintre putinele formatii care au declarat ca ideologia si muzica lor se bazeaza pe asa numitul curent teist al satanismului, curent care il considera pe Satan o divinitate ce trebuie venerata.

Erik Danielsson, cel care a pus bazele trupei a declarat ca Watain a aparut pentru ca de pe scena muzicala lipseau formatiile de black metal care chiar traiau in spiritul ideologiei black metal.

Influentati de formatii precum Bathory, Mayhem sau Mercyfull Fate, Watain a a ajuns un nume important al scenei black metal iar acum au devenit la randul lor artisti care influenteaza noul val de trupe ce abordeaza acest gen.