Jan Akkerman lanseaza albumul Close Beauty

49

Jan Akkerman, cunoscutul compozitor si instrumentist, considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii, este invitat la București sa sustina un concert in cadrul Galei Corneliu Coposu, editia a IV-a, 2019, unde va interpreta piese de pe ultimul sau album care va fi lansat, maine, 25 octombrie, dar si secvente consacrate din repertoriul artistic de peste cinci decenii.

Close Beauty” reprezinta revenirea distinctivului „sunet-Akkerman”, douasprezece compozitii senzationale, acustice, electrice si compuse alaturi propria sa trupa, formata din: Marijn van den Berg (tobe), David de Marez Oyens (bass) si Coen Molenaar (clape). Acest nou material discografic marcheaza debutul chitaristului sub umbrela celebrei case de discuri Mascot Label Group.

Albumul poate fi considerat una dintre cele mai variate lucrari muzicale ale lui Jan Akkerman, in timp ce acest disc este primul, in aproape 30 de ani, care va avea si o aparitie pe vinil. Inregistrarea materialului a durat aproape un an de zile si, vorbind despre acesta, Akkerman spune: “Titlul a fost inspirat dintr-o notiune simpla, ca atunci cand sunteti prea aproape de un obiect si nu puteti sesiza valoarea reala. Acelasi lucru este valabil si in muzica”.

De la sunetul panoramic al pieselor “Beyond The Horizon”, “Tommy’s Anniversary” si “Meanwhile In St. Tropez”, melancolia pregnanta din “Passagaglia” si “Reunion”, la bucuria de a se juca din “Good Body Every Evening” si pana la sofisticata piesa care deschide noul material “Spiritual Privacy”, “Close Beauty”, putem spune, ca este un album greu de clasificat. Vorbind despre noua creatie, Jan spune: “intotdeauna am putut sa spun ca niciunul dintre albumele mele nu suna la fel. A explora lucruri noi este ceva ce mi-am dorit intotdeauna sa fac”.

Reamintim ca in cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de Corneliu Coposu, gandite in detentie si scrise dupa 17 ani, la iesirea din inchisoare.

Biletele pot fi achizitionate din reteaua eventim.ro, entertix.ro, mystage.ro si de la Casa de bilete a Teatrului National, la urmatoarele categorii de preturi:

349 lei – Categoria I
300 lei – Categoria II
249 lei – Categoria III
199 lei – Categoria IV
99 lei – Elevi, studenti, pensionari

In acest an, sumele obtinute din vanzarea biletelor si din alte donatii vor fi directionate catre scolile cu predare in limba romana din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea si dotarea laboratoarelor de limba si literatura romana.

Donatiile vor putea fi facute in contul special deschis la Banca Comerciala Romana: RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu mentiunea “Pentru scolile din nordul Bucovinei”.