In the Woods… concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

24

In the Woods…, formatia norvegiana de dark, ambient avantgarde metal, este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Pana in prezent la Rockstadt Extreme Fest 2020 au confirmat Kampfar, Mayhem, Despised Icon, Kataklysm, Death Angel, The Black Dahlia Murder si Rotting Christ.

In the Woods… si-a inceput calatoria muzicala in 1991, in Kristiansand, Norvegia, cand o parte din membrii fostei trupe de death metal Green Carnation s-au reunit pentru a forma un nou proiect, care a fost definit de unii drept psyhedelic black metal.

Grupul si-a trasat ca misiune explorarea cat mai multor genuri muzicale, primele materiale dovedind din plin acest lucru. “Heart of the Ages” (1995), albumul de debut este considerat inca un clasic al stilului black metal, care ii extinde totusi limitele traditionale prin includerea claviaturii sau a vocilor feminine combinate cu pasaje de voci distorsionate. Prin urmatoarele materiale, “Omnio” (1997) si “Strange In Stereo” (1999), grupul incepe deja sa abordeze teritoriile doom metal-ului, rockului progresiv sau sa includa influente avant-garde. Daca “Omnio” este considerat de unii drept cel mai bun album experimental al trupei, datorita imbinarilor vocilor cu versuri profunde cu o linie instrumentala complexa, “Strange In Stereo” aduce o turnura de stil, cu abordari mult mai versatile si dark.

In the Woods… a revenit pe scena muzicala in 2004, sub label-ul Debemur Morti Productions, aducand la lumina si un nou material, “Pure” (2016). Albumul continua sa sfideze asteptarile si sa surprinda ascultatorul prin imbinarile muzicale pe care le aduce, prin tonurile psihedelice ale claviaturii, riff-urile specifice melodic death-ului sau prin pasajele vocale neasteptate, sustinute de cel mai nou membru al trupei, vocalul James “Mr Fog” Fogarty.

Noua directie muzicala a formatiei este rezultatul maturizarii si evolutiei artistice: mintea haotica a tineretii se transforma intr-o intelepciune intunecata pe care doar experienta o poate aduce, iar abordarile dark sunt imbinate cu influente doom ce conduc trupa spre teritorii muzicale inca neexplorate.