Dimmu Borgir este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Dimmu Borgir va prezenta publicului un show deosebit, diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gandit sa se plieze pe conceptul “Eonian”, ultimul material discografic al trupei care este o continuare a calatoriei de explorare muzicala intrerupta in urma cu 8 ani, dupa “Abrahadabr”.

“Eonian”, lansat anul trecut si primit cu entuziasm de fani si de critica de specialitate, este considerat de membri trupei drept unul dintre cele mai bune albume. Este un material pentru care s-au retras vreme indelungata din dorinta de a cerceta in liniste adancimile si colturile cele mai intunecate ale sufletului uman si pentru a lucra cu atentie la fiecare aspect inclus pe acest album menit sa sfideze trecerea timpului, sa vorbeasca prin sunet si cuvant despre evolutia Dimmu Borgir si aduca totodata un omagiu istoriei black metal-ului norvegian.

La nivel muzical, “Eonian” este rezultatul unui efort sustinut de explorare a unor directii de expresie cu totul noi pentru trupa, reusind sa reuneasca unele dintre mai intunecate pasaje de black metal din cariera formatiei (ex: “Lightbringer”), cu segmente ce imping la cote maxime complexitatea si profunzimea genului simfonic (ca in “Interdimensional Summit”) sau sa exploreze subgenuri neasteptate pentru Dimmu Borgir, cum e cazul “Council of Wolves And Snakes”, piesa cu incarcatura folclorica.

Linia lirica a melodiilor de pe noul album este fidela unui concept filozofic ce trateaza subiecte profunde precum “iluzia timpului” si “codurile luciferice”. Spre exemplu, asa cum explica Silenoz, “daca putem sa iesim din paradigma de gandire cu care am fost obisnuiti de societate si daca putem sa nu ne gandim la «timp» ca la constructul ideatic prin care am fost educati sa-l interpretam, atunci ne dam seama ca timpul este o iluzie, in esenta. Exista doar un permanent «aici si acum»”, asa cum si titlul albumul doreste sa sugereze. In calatoria noastra intre lumi vazute si nevazute, perceptia timpului inceteaza sa mai existe, nu mai are niciun rol. Energia noastra este singura forta si busola care ne arata directia, dupa ce reusim sa trecem dincolo de valul lucrurilor aparente, dincolo de iluzie.”

Albumul ascunde multe alte teme de reflectie ce asteapta sa fie descoperite de ascultatori, materialele discografice semnate de Dimmu Borgir fiind mereu deschise interpretarilor si avand intotdeauna un rol similar cu cel al camerei obscure (fotografie) – o camera intunecata in care intri pentru a descoperi, prin ascultare si prelucrare in propria minte, semnificatiile versurilor si ale pasajelor muzicale, intocmai cum, in trecut, pelicula fotografica dezvaluia privirii lucrurile surprinse de aparat, in urma scufundarii filmului in substantele de developare.