Diamond Head concerteaza la Posada Rock 2019

109

Diamond Head, legendara trupa aflata in fruntea curentului New Wave of British Heavy Metal, vine in premiera in Romania si va sustine un recital extraordinar la Festivalului Posada Rock, in data de 1 septembrie 2019.

Infiintata in 1976 de chitaristul englez Brian Tatler, Diamond Head a fost parte esentiala a New Wave of British Heavy Metal, curentul care a modelat muzica rock in anii ’80 si ale carui influente se regasesc pana in zilele noastre in sound-ul celor mai titrate trupe de succes mondial. Metallica a preluat piese de la Diamond Head, precum ”Am I Evil” sau ”Helpless”, pe materialele lor discografice, iar Steve Harris de la Iron Maiden spune ca, la vremea respectiva, Diamond Head pareau ca vor fi noii Led Zeppelin in termeni de succes. Albumul ”Lightning to the Nations” (1981) a fost o revelatie a momentului, fiind considerat un deschizator de drumuri si o influenta majora pentru nume mari aflate atunci la inceput de drum, printre care Metallica si Megadeth.

La mai bine de patru decenii de la debut, Diamond Head au la activ opt albume de studio si cinci live-uri. Cel mai recent produs discografic al lor, ”The Coffin Train”, a fost lansat in urma cu doar cateva saptamani si a avut parte de cronici laudative din partea criticii de specialitate, care il considera un urmas demn al legendarului ”Lightning to the Nations”, cu un sound adus la zi, fara a abandona stilul care i-a facut cunoscuti. Turneul de promovare a albumului va include si un show la celebrul festival Wacken Open Air.

Diamond Head vor urca pe scena de la Posada Rock in seara zilei de 1 septembrie si vor sustine un recital de o ora si jumatate, in care vor trece prin toata discografia lor, oferind publicului o lectie de New Wave of British Heavy Metal venita chiar de la pionierii genului.

Diamond Head este a patra trupa anuntata pentru editia de acest an a Festivalului Posada Rock, alaturi de Tiamat, Moonspell si Soen. Alte formatii in recital vor fi anuntate pe parcursul saptamanilor viitoare. Lor li se vor adauga cei 10 newcomeri care vor participa la concursul care pune la bataie premii consistente, festivalul ramanand si anul viitor o rampa de lansare pentru trupele rock tinere, respectandu-si statutul de cel mai important festival concurs din tara.