The Silent Man“, noua piesa semnata de grupul suedez de post-metal Cult of Luna poate fi ascultata mai jos. Melodia este inclusa pe viitorul album de studio programat spre lansare la inceputul toamnei sub egida Metal Blade Records.

Cult of Luna s-a format in 1998 in orasul Umea din ramasitele formatiei Eclipse. A dobandit rapid aprecieri si respect in scena underground internationala, lansand doua materiale de exceptie, “Cult of Luna” (2001) si “The Beyond” (2003).

Totusi, adevaratul succes l-au obtinut in 2004 odata cu lansarea lui “Salvation”, o reala capodopera a muzicii metal, notata la acea vreme cu 10/10 de revista Metal Hammer. A fost singurul album dupa Metallica – “Black Album” care a reusit sa obtina un punctaj maxim in topul celebrei reviste britanice.

2006 a insemnat lansarea unui nou album, intitulat “Somewhere Along The Highway”, un disc conceptual despre singuratatea masculina. Materialul a fost extraordinar de bine primit in presa si scena mainstream, Decibel declarand ca “acesta este albumul care depaseste orice standard american al genului post-metal”. Albumul a primit titlul pentru “Best rock’metal album of the year” in cadrul premiilor G3 Awards.

Doi ani mai tarziu apare albumul “Eternal Kingdom”, un alt material conceptual bazat pe jurnalul lui Holger Nillson ale carui scrieri au fost descoperite chiar de membrii trupei sub ramasitele unui azil de nebuni.

Dupa o pauza de 5 ani suedezii au revenit cu “Vertikal”, album care este influentat de filmul Metropolis, o calatorie halucinanta in lumea masinariilor si a repetitiei. Un an mai tarziu apare “Eternal Music” pentru ca in 2016, Cult of Luna sa lanseze, alaturi de Julie Christmas, “Mariner”.