Bio-Cancer, este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest, eveniment care va avea loc in perioada 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov. Cu aceata ocazie organizatorii au anuntat ca formatia Archaic nu mai poate ajunge la festival.

Bio-Cancer este o trupa de thrash metal din Atena, Grecia, formata la sfarsitul anului 2010. Printre cele mai vechi materiale a fost o contributie la compilatia Thrash Or Be Thrashed Vol. 2. Ei au lansat primul lor album, “Ear Piercing Thrash”, in 2012, sub egida Thrash Attack Records si al doilea album, “Tormenting the Innocent”, prin Candlelight Records in 2015.

In timp ce Metal Forces a descris “Tormenting the Innocent” ca fiind o forma destul de generica de metal thrash, Noise Magazine a fost mult mai favorabil, acordand albumului un scor perfect si laudand Bio-Cancer ca una dintre “trupele de thrash metal de ultima generatie”. Brave Words & Bloody Knuckles si Stormbringer.at considera ca muzica trupei nu este deosebit de inovatoare dar este bine scrisa.

Bio-Cancer au avut turnee cu mai multe trupe faimoase cum ar fi Sodom, Onslaught, Rotting Christ, Xentrix, Artilerie si Marduk. Stilul muzical al trupei a fost comparat cu cel al altor trupe grecesti de underground Flames, Acid Death, Suicidal Angels si Insidead precum si a altor trupe precum Sodom, Kreator, Testament si Shrapnel. Brave Words & Bloody Knuckles au remarcat faptul ca Bio-Cancer combina elemente de thrash metal teutonic cu elemente ale metalului thrash de la Bay Area si ca Lefteris foloseste tehnici vocale de speed si black metal care adauga varietate la sunetul trupei. Metal.de a comparat stilul vocal al lui Lefteris cu cel al lui Chance Garnette de la Skeletonwitch.