Asculta noul single Ghost, Dance Macabre

60

Trupa suedeza Ghost sarbatoreste 10 ani de activitate prin lansarea unui nou material discografic. Cel de-al 4-lea album de studio, primul dupa o pauza de 3 ani, poarta numele “Prequelle” si va fi lansat pe 1 iunie 2018, sub egida Loma Vista Recordings. Dupa aparitia primului single, “Rats”, suedezii ne ofera spre ascultare piesa “Dance Macabre”.

“Prequelle” a fost inregistrat anul trecut in studioul Artery din Stockholm alaturi de prducatorul Tom Dalgety (Opeth, Royal Blood) si mixat in luna ianuarie 2018, de catre Andy Wallace (Slayer, Nirvana) in studioul Westlake din Hollywood, California. Albumul macheaza si prezentarea noului solist vocal Ghost, Cardinal Copia, care si-a facut debutul live pe 6 aprilie intr-un spectacol privat in Chicago.

Ultimul concert Ghost, care l-a avut la voce pe Papa Emeritus III a avut loc in toamna anului trecut la finalul turneului “Meliora”. Acesta a fost scos de pe scena de catre doi barbati iar putin mai tarziu un batran imbracat in haine de Papa, alb si negru, a aparut pe scena si s-a adresat publicului in italiana: “Eu sunt Papa Emeritus Zero. Petrecerea s-a terminat si acum a inceput o noua era. Evul Mediu incepe acum.” Tot acest moment este o gluma, toti papii din Ghost fiind acelasi om, liderul Tobias Forge.

Tracklist “Prequelle”:

1. Ashes
2. Rats
3. Faith
4. See The Light
5. Miasma
6. Dance Macabre
7. Pro Memoria
8. Witch Image
9. Helvetesfonster
10. Life Eternal