Asculta noua piesa Bucium, Drumul robilor

62

“Drumul robilor”, noua compozitie Bucium poate fi ascultata mai jos. Piesa este inclusa pe urmatorul album Bucium, intitulat “Zimbrul Alb”, care este unul conceptual, avand ca tema principala astronomia populara.

Toate piesele de pe album sunt inspirate din basme sau legende legate de astre. “Drumul robilor” este numele popular al Caii Lactee si ultima piesa de pe album. Este si singura melodie in care astrele vorbesc muritorilor.

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Albumele trupei sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana. Prin fiecare show si piesa, ascultatorii pot regasi puritatea copilariei, in care se asculta basme, explorandu-se un univers fantastic.

Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizata cu proiectii video special gandite sau mapping-uri spectaculoase.