Dupa concertele sustinute la Bucuresti si Cluj-Napoca, din cadrul turneului “The Shockwave Tour”, celebrul chitarist Joe Satriani va concerta la Arenele Romane din Bucuresti pe 25 iulie, in cadrul turneului “What Happens Next Tour”.

Concertul va fi deschis de una dintre revelatiile industriei muzicale romanesti, Arthur. Proiectul a luat fiinta dupa ce trupa Interzis si-a incetat activitatea de peste 10 ani, incununata de de doua albume scoase la A&A Records, atunci cand chitaristul Eugen Arthur a hotarat sa porneasca o cariera solo.

De la infiintarea pana in prezent, Arthur a concertat deschiderea showul-ui Jan Akkerman (Hard Rock Cafe Bucuresti, august 2015), a trupei germane Accept (Arenele Romane – Bucuresti, decembrie 2015) si a concertului Cargo (Arenele Romane, martie 2016), avand si participari la festivaluri importante de rock din Romania, ca Metalhead Meeting 2015 si 2016, Posada Rock 2015, Folk You 2016 – Vama Veche sau Galele Folk You – Bucuresti 2016). In decembrie 2017, Arthur a lansat albumul de debut “Every Now And Then”.

Pret bilete concert Joe Satriani la Arenele Romane:

– presale 2: 249 Lei categoria A, 159 Lei categoria B, 89 Lei categoria C (pana pe 24 iulie).
– la intrare: 260 Lei categoria A, 170 Lei categoria B, 100 Lei categoria C.

Joe Satriani este cu siguranta unul dintre cei mai mari chitaristi pe care i-a vazut scena muzicala mondiala vreodata. Cu vanzari de peste 10 milioane de albume si cu nu mai putin de 15 nominalizari la premiile Grammy, Joe Satriani apare in toate topurile de profil dedicate chitaristilor.

Prin mana lui au trecut multi alti muzicieni precum Steve Vai, Larry LaLonde (Primus), Rick Hunolt (Exodus), Kirk Hammett (Metallica), Andy Timmons sau Alex Skolnick (Testament). Este fondatorul celebrului turneu G3, a carui baze au fost puse in 1995 si care a avut 10 editii din 1996 pana in 2007. De-a lungul timpului, alaturi de Satriani au urcat pe scena in acest turneu numea mari precum Paul Gilbert, John Petrucci, Eric Johnson, Steve Morse, Tony MacAlpine, Brian May si multi altii.

Debutul muzical l-a avut in 1986 cu albumul “Not of This Earth”, iar de atunci chitaristul a lansat 16 albume, cel mai recent fiind “What Happens Next”, scos anul acesta pe 12 Ianuarie. Printre artistii care l-au influentat la randul sau pe Satriani se numara Jimi Hendrix, Jimmy Page, Ritchie Blackmore sau Eric Clapton. Cum era de asteptam a colaborat cu multi alti artisti precum Alice Cooper, The Yardbirds, Ian Gillan, Dream Theater, Mick Jagger sau Deep Purple.

In plus a compus muzica si pentru jocuri precum NASCAR 06, NHL 2K10 si Madden NFL 11. Asadar ne revedem cu Joe Satriani la Arenele Romane din Bucuresti pentru o calatorie muzicala prin timp si spatiu, o calatorie care ne va purta prin intreaga discografie a virtuosului chitarist.