Adrian Tabacaru lanseaza Lucifer: A Rock Opera

182

In ultimii trei ani, ambitia principala a lui Adrian Tabacaru a constat in misiunea de a transmite mesajul universal din opera lui Mihai Eminescu prin intermediul limbajului muzical. Astfel pe 15 ianuarie 2019, acesta va prezenta publicului “Lucifer: A Rock Opera”, un show al carui concept video a fost gandit de Costin Chioreanu. Evenimentul are loc in club Control din Bucuresti cu incepere de la ora 20.00.

Adrian Tabacaru planuieste ca opera sa se dezvolte in timp in ceea ce tine de productie si sa fie prezentata si pe scenele din afara Romaniei. Traducerea in limba engleza a acestei opere a fost realizata de Dimitrie Cuclin – compozitor, muzicolog, filozof, traducator si scriitor.

“Lucifer: A Rock Opera” include munca mai multor artisti activi in diferite scene culturale locale si internationale precum Eugen Brudaru, Maria Hojda, Razvan Krivach, Iustinian Zetea, Dominic Cristea, Laura Mihaila, Dragos Cretu, Andrei Ionescu, Andrew Pleavin, Olimpia Malai, Raluca Stratulat, Andreea timiras, Adrian Buciu, Sebastian Burneci, Constantin Urziceanu, Sergiu Dan Feier, Petre Iftimie, Andrei Popa, Alexei Nichiforof, iar compozitorul mentioneaza ca inspiratie complexitatea “Faust”-ului regizat de Silviu Purcarete.

Libretul este semnat de Ioana Ieronim, poeta, eseista si traducatoare, iar ca si consultant literar, Tabacaru a fost ajutat de Anisoara Moraru.