Adept concerteaza la Rockstadt Extreme Fest

21

Adept este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Infiintat in 2004, de Robert Ljung (voce), Gustav Lithammer (chitara) si Filip Brandelius (bas), grupul suedez a cunoscut o ascensiune rapida datorita energiei si fortei generate de piesele compuse.

Albumul de debut, puternic infuentat de trupe precum “Funeral For A Friend”, “Life In Your Way” si “Secret Lives Of The Freemasons” este dominat de piese upbeat, riff-uri rapide si versuri presarate cu subiecte legate de problemele cotidiene sau de teme sociale. Implinirea a 10 ani de la lansare va fi marcata prin relansarea albumului (remastered) pe vinil.

Adept, care va canta pentru prima data in Romania, are la activ trei EP-uri si patru albume: “Another Year of Disaster” (2009), “Death Dealers” (2011) materialul care marcheaza schimbari ale directiei muzicale originale, post-hardcore catre metalcore, “Silence the World” (2013) si “Sleepless” (2016). Destul de curand dupa infiintare, trupa a semnat cu label-ul indie Panic & Action, trecand apoi la Napalm Records cu care au si lansat, de altfel, “Sleepless”.

Suedezii au la activ numeroase turnee prin Germania, Europa si Asia, cu nume ca As Blood Runs Black, Caliban, For Today sau August Burns Red.