AC/DC sarbatoreste 40 de ani de la aparitia albumului Highway To Hell

70

Trupa AC/DC a postat pe pagina oficiala de Facebook, pentru prima data in 20 de luni, un videoclip de opt secunde prin care anunta sarbatorirea a 40 de ani de la aparitia albumului “Highway To Hell”.

Discul a fost lansat pe 27 iulie 1979, si a fost ultima realizare alaturi de solistul vocal Bon Scott care a murit cateva luni mai tarziu, pe 19 february 1980, la varsta de 33 de ani.

Posturile de radio nu au fost luate prin surprindere de acest “anunt”, existand speculatii de mai mult timp despre aparitia editiei aniversare a celebrului disc, un turneu sau chiar ambele variante.

De aproape un an de zile zvonurile ca cei de la AC/DC revin cu un nou album cu Brian Johnson reluand pozitia sa de vocal au fost intens mediatizate, mai ales ca inginerul grupului, Mike Fraser, a confirmat ca australienii s-au aflat in studioul de inregistrari.

Brian Johnson s-a retras din turneul “Rock or Bust”, la recomandarea medicilor de a-si menaja auzul. Locul lui, pentru continuarea turneului a fost luat de Axl Rose de la Guns N’ Roses.

AC/DC a sustinut un singur concert in Romania, pe 16 mai 2010, trupa a concertat in Piata Constitutiei din Bucuresti.