27 Sep 2020

Asculta noua piesa Sodom, Sodom & Gomorrah – Lyric Video

Veteranii de la Sodom, cu o cariera muzicala de aproape 40 de ani, vor lansa pe 27 noiembrie 2020, cel de-al 16-lea album de...

Jan Akkerman lanseaza albumul Close Beauty

Citește și

Asculta noua piesa Sodom, Sodom & Gomorrah – Lyric Video

Veteranii de la Sodom, cu o cariera muzicala de aproape 40 de ani, vor lansa pe 27 noiembrie 2020,...

Asculta noua piesa My Dying Bride, A Secret Kiss

Formatia britanica My Dying Bride (doom metal) a lasat un lyric video pentru piesa "A Secret Kiss", melodie ce...

Bruce Springsteen a lansat clipul Ghosts – Lyric Video

La doar un an de la aparitia discului “Western Stars“, cantaretul american Bruce Springsteen, supranumit “The Boss“, va lansa...
RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Jan Akkerman, cunoscutul compozitor si instrumentist, considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii, este invitat la București sa sustina un concert in cadrul Galei Corneliu Coposu, editia a IV-a, 2019, unde va interpreta piese de pe ultimul sau album care va fi lansat, maine, 25 octombrie, dar si secvente consacrate din repertoriul artistic de peste cinci decenii.

Close Beauty” reprezinta revenirea distinctivului „sunet-Akkerman”, douasprezece compozitii senzationale, acustice, electrice si compuse alaturi propria sa trupa, formata din: Marijn van den Berg (tobe), David de Marez Oyens (bass) si Coen Molenaar (clape). Acest nou material discografic marcheaza debutul chitaristului sub umbrela celebrei case de discuri Mascot Label Group.

Albumul poate fi considerat una dintre cele mai variate lucrari muzicale ale lui Jan Akkerman, in timp ce acest disc este primul, in aproape 30 de ani, care va avea si o aparitie pe vinil. Inregistrarea materialului a durat aproape un an de zile si, vorbind despre acesta, Akkerman spune: “Titlul a fost inspirat dintr-o notiune simpla, ca atunci cand sunteti prea aproape de un obiect si nu puteti sesiza valoarea reala. Acelasi lucru este valabil si in muzica”.

De la sunetul panoramic al pieselor “Beyond The Horizon”, “Tommy’s Anniversary” si “Meanwhile In St. Tropez”, melancolia pregnanta din “Passagaglia” si “Reunion”, la bucuria de a se juca din “Good Body Every Evening” si pana la sofisticata piesa care deschide noul material “Spiritual Privacy”, “Close Beauty”, putem spune, ca este un album greu de clasificat. Vorbind despre noua creatie, Jan spune: “intotdeauna am putut sa spun ca niciunul dintre albumele mele nu suna la fel. A explora lucruri noi este ceva ce mi-am dorit intotdeauna sa fac”.

Reamintim ca in cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de Corneliu Coposu, gandite in detentie si scrise dupa 17 ani, la iesirea din inchisoare.

Biletele pot fi achizitionate din reteaua eventim.ro, entertix.ro, mystage.ro si de la Casa de bilete a Teatrului National, la urmatoarele categorii de preturi:

349 lei – Categoria I
300 lei – Categoria II
249 lei – Categoria III
199 lei – Categoria IV
99 lei – Elevi, studenti, pensionari

In acest an, sumele obtinute din vanzarea biletelor si din alte donatii vor fi directionate catre scolile cu predare in limba romana din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea si dotarea laboratoarelor de limba si literatura romana.

Donatiile vor putea fi facute in contul special deschis la Banca Comerciala Romana: RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu mentiunea “Pentru scolile din nordul Bucovinei”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele articole

Asculta noua piesa Sodom, Sodom & Gomorrah – Lyric Video

Veteranii de la Sodom, cu o cariera muzicala de aproape 40 de ani, vor lansa pe 27 noiembrie 2020,...

Asculta noua piesa My Dying Bride, A Secret Kiss

Formatia britanica My Dying Bride (doom metal) a lasat un lyric video pentru piesa "A Secret Kiss", melodie ce este inclusa pe noul EP-ul,...

Bruce Springsteen a lansat clipul Ghosts – Lyric Video

La doar un an de la aparitia discului “Western Stars“, cantaretul american Bruce Springsteen, supranumit “The Boss“, va lansa pe 23 octombrie 2020, noul...

Videoclip nou Marilyn Manson, Don’t Chase The Dead

“Don’t Chase The Dead”, noul videoclip Marilyn Manson poate fi urmarit mai jos. Melodia este inclusa pe albumul “We Are Chaos”, cel de-al 11-lea...

Programul si regulamentul concertului Akral Necrosis din club Quantic

Akral Necrosis lanseaza cel de-al treilea album de studio, intitulat “The Greater Absence”, pe 25 septembrie 2020, in cadrul unui concert special, singurul pe...
- Advertisement -

Articole similare

- Advertisement -
X