Concert Gregory Porter la Sala Palatului din Bucuresti

  0
  When:
  April 22, 2018 @ 8:00 pm – 10:30 pm
  2018-04-22T20:00:00+03:00
  2018-04-22T22:30:00+03:00
  Where:
  Sala Palatului
  Sala Palatului
  Strada Ion Câmpineanu 28, București 010039
  Romania
  Contact:
  Loudcity
  Concert Gregory Porter la Sala Palatului din Bucuresti @ Sala Palatului | București | Municipiul București | Romania
  Gregory Porter, care are in palmares 2 premii Grammy la categoria Best Jazz Vocal Album (pentru “Take Me To The Alley” și “Liquid Spirit”) revine in Romania pentru promovarea ultimului album, intitulat “Nat King Cole & Me”, un tribut adus idolului său.
  Lansat in luna octombrie 2017, cu ajutorul lui Vince Mendoze, câștigător a 6 Premii Grammy cu London Studio Orchestra și a band-ului format din pianistul Christian Sands, basistul Reuben Rogers și tobarul Ulysses Owens, Porter rearanjează pe “Nat King Cole & Me” piese ca: “Mona Lisa”, “L-O-V-E”, “Nature Boy”, “The Christmas Song” sau “Smile”.
  Pentru Porter, influența lui Cole asupra vieții sale are rădăcini adânci. Artistul a declarat: ”Mama spune că atunci când aveam 5 ani am scris un cântecel, l-am înregistrat și i l-am cântat în fiecare seară când se întorcea acasă de la muncă” își amintește Gregory. Atunci când Ruth Porter a auzit pentru prima oară Dreamboat, cântecul compus de Gregory, a exclamat ”Băiete, cânți asemeni lui Nat King Cole.” A fost momentul în care Gregory a căutat în colecția mamei albumele lui Nat King. “Nu a mai existat cineva ca el. A lăsat în urma sa o muzică imensă.” afirmă Gregory cu entuziasm. “E aproape firesc că m-am întors la inspirația mea și la ceea ce pentru mine înseamnă acasă. Adică mama, muzica gospel și Nat King Cole”.
  Odată cu lansarea albumului, Gregory se bucură și mai mult de aprecierea celor din industrie, find considerat de către New York Times jazz-man-ul momentului. Nu doar vocea sau muzica sa incredibilă au fost un factor hotărâtor, ci și faptul că muzicianul a împărțit scena cu nume ca Van Morrison, Wynton Marsalis, Dianne Reeves, Nicola Conte, Christian McBride, Kenny Barron, Buster Williams și David Murray.