Concert Buttering Trio in club Control la Jazz Nouveau

  0
  When:
  April 23, 2018 @ 8:00 pm – 10:30 pm
  2018-04-23T20:00:00+03:00
  2018-04-23T22:30:00+03:00
  Where:
  Club Control
  Strada Constantin Mille 4
  București 030167
  Romania
  Contact:
  Twin Arts
  Concert Buttering Trio in club Control la Jazz Nouveau @ Club Control | București | Municipiul București | Romania

  Buttering Trio, un nou grup israelian vine in premiera la Jazz Nouveau. Nascut intr-un subsol din Berlin dupa un jam session, grupul Buttering Trio a debutat in 2013 cu albumul Toast, material inspirat puternic de trupele trip-hop, Portishead in special. Inca de la inceput, trupa si-a propus sa aduca armonie prin muzica si versurile lor intr-o regiune greu incercata.

  Cei trei artisti si producatori originari din Tel Aviv, Rejoicer (sintetizator), Beno Hendler( fost basist si in cunoscutul grup de hip-hop-world music Balkan Beat Box) si KerenDun (voce) au concertat in cluburi ca Jazz Cafe – Camden, Global- Copenhaga, Bi Nuu-Berlin, Loftas-Lituania, dar si la mari festivaluri precum Fusion Festival, Garbicz Festival, sau Strawberry Festival.

  Rejoicer este o mai veche cunostinta a seriei Jazz Nouveau, el concertand anul trecut in Control Club impreuna cu pianistul Nitai Hershkovits.

  Influentati artistic de Frank Zappa, “Grandmaster of all things out there” cum il portretizeaza grupul, Buttering Trio isi definesc concertele ca pe o calatorie psihedelica in propriul subconstient. Ruperile de ritm si loop-urile creeaza un sound atmosferic si proaspat in care basul, saxofonul, vocea si sintetizatorul exploreaza jazz-ul evitand capcana eclectismului cautat cu orice pret.

  Trio-ul si-a mai adaugat in discografie doua albume, “Jam” in 2014 si “Threesome” in 2016, materiale de pe care vor canta pe scena din Control pe 23 aprilie, la primul lor concert in Romania. Accesul publicului se face de la ora 19.30.