11 Aug 2020

Akral Necrosis isi lanseaza noul album in clubul Quantic

Akral Necrosis se pregateste sa lanseze cel de-al treilea album de studio pe 25 septembrie 2020, in cadrul unui concert special, singurul pe care...

Accept concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2019

Citește și

Akral Necrosis isi lanseaza noul album in clubul Quantic

Akral Necrosis se pregateste sa lanseze cel de-al treilea album de studio pe 25 septembrie 2020, in cadrul unui...

John Petrucci a lansat videoclipul noului single, Terminal Velocity

Dupa o pauza de 15 ani, John Petrucci, chitaristul trupei Dream Theater, va lansa cel de-al doilea album solo....

Sur Austru lanseaza albumul Obarsie

Formatia Sur Austru (folk/black metal) a petrecut primele luni ale acestui an lucrand la noul album de studio....
RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Formatia Accept este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Accept, infiintata la inceputul anilor ‛70, in Solingen, Germania, este una dintre trupele care a contribuit puternic la cresterea popularitatii speed metal-ului si thrash metal-ului pe scena muzicala germana a anilor ‛80 (perioada in care se considera ca incepea sa se contureze scena heavy metal din Germania).

Primele materiale, “Accept” (1979), “I’m a rebel” (1980) si “Breaker” (1981), aparute la numai cate un an distanta, au atras atentia miscarii underground germane prin mixul interesant al speed si thrash metal-ului, doua stiluri care i-au consacrat si cu care sunt indeaproape asociati. Despre “Restless and Wild” (1982), material care trateaza teme sociale majore precum politica, relatiile interumane sau sexualitatea, se spune ca prezinta cele mai pronuntate caracteristici ale genului definit ulterior drept speed metal.

Accept au obtinut succesul comercial cu cel de-al cincilea album de studio, “Balls to the Wall” (1983), melodia omonima ajungand pe primele locuri la nivel international, inclusiv in SUA si Canada.

Cariera teutonilor a fost marcata de numeroase schimbari de componenta si de despartiri ale trupei, prima avand loc in 1989, la putin timp dupa lansarea unui nou material (“Eat the Heat”), pana in 1992 si o a doua din 1997 pana prin 2009 (cu o scurta reunire in 2005).

In ciuda acestei evolutii tumultoase, Accept a adus la lumina trei albume care a propulsat grupul pe primele locuri ale topurilor internationale: “Blood of the Nations” (2010), “Stalingrad” (2012) si “Blind Rage” (2014), ultimul fiind si cel care a plasat Accept pe locul 1 in topurile din tara natala, Finlanda si in top zece din multe alte tari, precum Republica Ceha, Ungaria, Suedia sau Elvetia.

A urmat “The Rise of Chaos” (2017), album care le-a consolidat pozitia icon al speed, thrash si heavy metal-ului si readuce in lumina piese dominate de aranjamente complexe ce variaza de la pasaje corale intrerupte brusc de liniste sau completate de ritmuri energice, cum e cazul: “Die By The Sword” sau “No Regrets”, dominata de solo-uri alerte de chitara.

De-a lungul carierei, Accept au urcat pe scena unora dintre cele mai apreciate festivaluri precum Woodstock (Polonia), Wacken Open Air, Czech Masters Of Rock Festival sau Bang Your Head Festival.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ultimele articole

Akral Necrosis isi lanseaza noul album in clubul Quantic

Akral Necrosis se pregateste sa lanseze cel de-al treilea album de studio pe 25 septembrie 2020, in cadrul unui...

John Petrucci a lansat videoclipul noului single, Terminal Velocity

Dupa o pauza de 15 ani, John Petrucci, chitaristul trupei Dream Theater, va lansa cel de-al doilea album solo. Succesorul lui "Suspended Animation" (2005)...

Sur Austru lanseaza albumul Obarsie

Formatia Sur Austru (folk/black metal) a petrecut primele luni ale acestui an lucrand la noul album de studio. Intitulat "Obarsie", discul va fi...

The Rolling Stones a lansat videoclipul Scarlet

The Rolling Stones a lansat videoclipul piesei “Scarlet“, o piesa care nu a fost lansata in prealabil. Protagonistul clipului este actorul Paul Mescal din...

Benediction a lansat videoclipul noului single, Rabid Carnality

Pe 16 octombrie 2020, Benediction va lansa cel de-al 8-lea album de studio intitulat "Scriptures". Primul disc dupa o pauza de 12 ani marcheaza...
- Advertisement -

Articole similare

- Advertisement -
X