Symphony X canta in premieri in Romania la Posada Rock Festival 2024!

22

Symphony X, una dintre cele mai titrate trupe americane de progressive metal, ajunge pentru prima oară în România și urcă pe scena ediției din acest an a festivalului Posada Rock, care va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

Symphony X se alătură celorlalte nume deja anunțate de pe afișul Posada Rock 2024: Overkill, Benediction, VOLA, TEMIC si Parasite Inc.. În perioada următoare vor fi anunțate și alte trupe care vor urca pe scena festivalului.

Aniversând anul acesta trei decenii de la înființare, Symphony X este considerată o trupă etalon în progressive metalul mondial. Cu un stil care îmbină elemente de neoclassical, symphonic, prog și power metal, cvintetul american are la activ opt albume de studio și unul live, dominând topurile de specialitate la fiecare apariție discografică. Symphony X este o forță în concert, având turnee pe întreg globul în compania unor giganți precum Megadeth, Dream Theater, Nevermore și Anthrax.

Cel mai recent album, ”Underworld” (2015), este inspirat de operele lui Dante Alighieri, fiind o colecție impresionantă de riffuri agresive, solouri minuțioase și refrene inspirate, adunate în 11 piese complexe atât din punct de vedere compozițional, cât și ca tematică a versurilor.

Și cum Posada Rock este cel mai important festival concurs open air din țară, în curând vom demara și preselecția pentru competiția dedicată formațiilor underground.

Abonamentele pentru cele trei zile de festival au acum prețul promoțional de 345 de lei (plus taxe) și sunt disponibile în rețeaua iabilet.ro. Prețul abonamentelor va crește odată cu anunțarea altor trupe. În cazul în care evenimentul nu va fi sold out, vor fi disponibile la intrare abonamente și bilete pentru o zi, la prețuri care vor fi anunțate în preajma festivalului.