5 Feb 2023

Gerrar si Exuviath deschid concertul aniversar Akral Necrosis din Quantic

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Akral Necrosis concerteaza vineri, 13 mai 2022, in clubul Quantic din Bucuresti, acolo unde blackerii bucuresteni strang randurile pentru a celebra impreuna 16 ani consacrati muzicii extreme-underground. Trupele invitate in deschiderea concertului sunt Gerrar si Exuviath.

Biletele pot fi achizitionate de pe iabilet.ro la 50 de lei, oferta de presale, sau la Quantic Club, in ziua evenimentului, cu 60 de lei.

Ideea concertului aniversar a fost inspirata de implinirea a 15 ani de activitate in decembrie 2021, dar restrictiile valabile la momentul respectiv presupuneau compromisuri prea mari.
Trupele care vor completa line up-ul evenimentului vor fi anuntate in perioada urmatoare.

“Habar nu am cand au trecut anii astia, dar nici nu vedeam rostul unui astfel de eveniment stiind ca multi nu pot participa, asa ca am renuntat la aniversarea de 15 ani din 2021 pentru cea de 16 ani din 2022. In fond, e un motiv bun sa pregatim un playlist special. Dupa cum am vrut sa se vada si pe afis, o sa bagam cam jumatate din piesele fiecarui album lansat pana acum”, a declarat Octav.

Gerrar este o trupa concretizata in timpul pandemiei ca urmare a autoizolarii, cu intentia de fi un proiect black metal de dormitor. Albumul de debut a fost lansat in ianuarie 2021, iar trupa a evoluat catre un line-up complet, incepand sa sustina concerte live la scurt timp.

Trupa Exuviath s-a cristalizat, in actuala componenta, in urma cu doi ani in jurul a doi fosti membri Hovercraft (Alex si Dragos), unii dintre pionierii doom-death in Romania anilor ’90. Un alt membru fondator este si Adrian, fost chitarist al unei alte trupe din peisajul muzical al anilor ‘90 si anume “Grigore Ureche Muzicala”. Alaturi de cei trei se afla Andrei, fost frontman al celor de la Spinecrusher si Vio-lesson, o voce care nu are nevoie de prezentare in underground-ul romanesc, si Mircea, un tanar chitarist din noua generatie de muzicieni rock de care cu siguranta se va mai auzi.

Exuviath propun un sound care intruneste elementele old-school cu cele noi, incercand cu succes sa lase in urma cliseele metal ale anilor ’90 binecunoscute in scena noastra.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Asculta The Court, al doilea single Peter Gabriel inclus pe noul album, i/o!

Peter Gabriel, care va implinii peste cateva zile 73 de ani, a dat publicitatii melodia “The Court“, compozitia fiind...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img