Concert aniversar Akral Necrosis in club Quantic

18

Akral Necrosis concerteaza vineri, 13 mai 2022, in clubul Quantic din Bucuresti, acolo unde blackerii bucuresteni strang randurile pentru a celebra impreuna 16 ani consacrati muzicii extreme-underground. Biletele pot fi achizitionate de pe iabilet.ro la 50 de lei, oferta de presale, sau la Quantic Club, in ziua evenimentului, cu 60 de lei.

Ideea concertului aniversar a fost inspirata de implinirea a 15 ani de activitate in decembrie 2021, dar restrictiile valabile la momentul respectiv presupuneau compromisuri prea mari.
Trupele care vor completa line up-ul evenimentului vor fi anuntate in perioada urmatoare.

“Habar nu am cand au trecut anii astia, dar nici nu vedeam rostul unui astfel de eveniment stiind ca multi nu pot participa, asa ca am renuntat la aniversarea de 15 ani din 2021 pentru cea de 16 ani din 2022. In fond, e un motiv bun sa pregatim un playlist special. Dupa cum am vrut sa se vada si pe afis, o sa bagam cam jumatate din piesele fiecarui album lansat pana acum”, a declarat Octav.

Akral Necrosis este una dintre cele mai agresive si longevive trupe de black metal din Romania, avand o activitate ce se desfasoara neintrerupt din 2006. Infiintarea trupei este rememorata de membrii sai ca un act de revolta, initial impotriva unei scene impotmolite in teme melodice si pasaje atmosferice interminabile, ulterior contra deplorabilei naturi umane. Sound-ul specific trupei combina elemente de black metal si thrash intr-un asalt sonor impetuos si abraziv, cu incursiuni surpriza la granita dintre consonant si disonant.

Debutul de studio al trupei a avut loc in 2012 cu “Pandemic Dominion“, un album conceptual care s-a dovedit a fi unul profetic. In 2016, blackerii au continuat asaltul muzical cu “Underlight“, de data aceasta un material construit in jurul singurei certitudini a Viului.

The Greater Absence” este al treilea si cel mai lung material din istoria Akral Necrosis, avand o durata de ascultare de peste o ora. Albumul a fost primit cu recenzii favorabile in comunitatea metal-ului extrem si este considerat de vocea grupului, Octav Necrosis, ca fiind cel mai complex material lansat de trupa pana in momentul de fata, atat compozitional, cat si in privinta versurilor.