Cosmin Lupu a lansat piesa A Tap On The Shoulder – Audio

36

Vocalistul si chitaristul formatiei de djent / modern progressive metal Days of Confusion, Cosmin Lupu, revine cu un al doilea single, intitulat “A Tap On The Shoulder”, piesa fiind realizata in colaborare cu artistul japonez Keisho Ono alaturi de instrumentul sau muzical traditional “shamisen”. Single-ul apare pe primul material de studio, semnat de Cosmin Lupu, intitulat “Everest”, care va fi lansat anul acesta.

“A Tap On The Shoulder” este despre emotiile dinaintea mortii. Emotiile celui care trebuie sa isi salveze onoarea prin seppuku (sinuciderea ritualica in Japonia, prin spintecarea abdomenului) si a celui care e menit sa il asiste (in multe cazuri, unul din prietenii sai sau camarad de arme) curmandu-i suferinta in primele cateva clipe ale actului.

“Pare crud, stiu… Tin minte ca m-a tulburat foarte tare procedeul, in momentul in care mi-a fost explicat cu lux de amanunte de catre maestrul meu de arte martiale. Ulterior, am realizat ca asistentul – in Japoneza, kaishakunin – de fapt, administra o moarte rapida sub forma unui gest de compasiune, in asa fel incat cel care urma sa piara sa nu se chinuie deloc”, a detaliat Cosmin Lupu.

“Ma simt foarte onorat sa pot face parte din acest proiect de schimb intercultural. Sunt cu adevarat fericit ca shamisen-ul, instrumentul traditional japonez, traverseaza marea pentru a putea fi ascultat de catre voi, cei din Romania, dar si cei din lumea intreaga. As fi incantat sa revin candva cu un concert in Romania! Astept cu nerabdare ziua in care ne vom putea reintalni. Pe curand”, a declarat Keisho Ono.